Jegyzet

2021.05.19. 09:05

Élőben és online

Ebben az esztendőben is volt online oktatás csakúgy, mint az előző tanévben.

Pap Gyula

Az alsósok néhány hetet, a felsősök két hónapot, a középiskolák diákjai pedig egy félévet – hat hónapot – töltöttek digitális tanrendben. Változó hatékonyságot mutat a villámfelmérésünk, sok helyen a helyzetre adaptált tanmenettel segítették a hatékony munkát, de a főként vidéki, digitálisan (is) hátrányosabb helyzetű környékeken, kis túlzással már az órára való felcsatlakozás is eredményt jelentett.

Mai interjúalanyom ecsetelte, hogy a pandémia miatti megváltozott világban milyen sok a túlélésben és a további élet során is hasznos tapasztalatra tettünk szert. A nehezen megszerzett tudás egy megváltozott világban – például ahol a távoktatás még nagyobb szerepet kap – mennyi előnnyel jár majd.

A pontos megfigyelést kiegészítette azzal a kétségtelen tapasztalattal, hogy ez bizony minden résztvevőtől sokkal fáradságosabb munkát követelt, és alaposan kimerítette az energiaforrásait annak, aki részese volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!