Jegyzet

2021.02.14. 14:02

Legyen ünnep!

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

A habos-babos, szívecskés-lufis, csöpögős Valentin-napok hazai hajnalán a Bálint nevet viselő férfitársaim nevében kicsit sértődötten vettem tudomásul, hogy a február 14-ét egy kereskedelmi, profitszempontú, kevés magyar gyökérrel rendelkező ünnep vette át robbanásszerűen. Elvették egy régi magyar név igazi napját! Puffogtam is eleget, hogy a saját névnapomon nem engem és nem a hozzám hasonlóan Bálint és Valentin nevet viselőket köszöntik csupán, hanem a szerelmesek egymást. És miért is kell egy külön nap arra, amit minden más napon is meg lehet tenni? Miért csak ezen a napon dukál drága pénzen virág, csoki, lufi a szerettünknek?

Múltak az évek, és lassan megbékéltem, hogy győzött az érdek, és a február 14-e ünnepét meg kell osztanom, osztanunk másokkal. Persze még mindig fülemben cseng a P. Mobil Tudom, hogy ki vagyok című számának ideillő sora: „Ne mondd nekem, hogy további szép napot, miért lennék Valentin, mikor én Bálint vagyok...” Persze ma már melléteszem Katona Klári Legyen ünnep dalának refrénjét: „Legyen ünnep az égben, és ünnep a földön, már engem rég nem érdekel...”

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!