jegyzet

2021.01.08. 07:01

Szülői támogatás

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

Mindig is azt gondoltam, hogy ha valakinek van szülők által biztosított plusz anyagi forrása az önálló élet elkezdéséhez, az jelentősen megkönnyíti a kezdeti nehézségeket: hozzásegíthet egy olcsóbb autóhoz, a szerencsésebbeket akár egy kisebb-nagyobb lakáshoz is. Ha nem is ugyanaz, de egyfajta segítség lehet az állam által támogatott babakötvény is. Bár a 18. életévét betöltő fiatal, aki hozzáfér majd a szülei által gyűjtögetett teljes megtakarításhoz, nem is lesz hirtelen milliárdos, mégsem áll majd üres kézzel felnőttélete küszöbén. A befizetett havi részletektől, a kamat mértékétől függ, hogy mekkora összeg üti majd a markát. A kamat pedig a magyar gazdaság állapotának függvényében alakul, illetve a feltételeket is az állam diktálja, mivel ő teremtette meg a lehetőséget.

Mindenképpen érdemes körbenézni a megtakarításokat kezelő lehetőségek között, ugyanis a malacperselybe és a párnahuzatba varrt spórolt pénz csak akkor kamatozik, ha mi magunk teszünk hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!