Jegyzet

2021.01.21. 07:02

Mementó

1993. december 15-e egy kifejezetten ronda, ködös nap volt.

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Kora reggel Tiszaújvárosba kellett mennem egy – igazából már nem tudom milyen – rendezvényről tudósítani a Déli Hírlapba. Miskolcon már vártak a teendőim, így nem sokat időztem, dolgom végeztével azonnal indultam vissza a szerkesztőségbe. kéA 35-ösön Nagycsécsnél már jöttek szemben a szirénázó mentők, tűzoltók, rendőrök tucatszámra. Visszafordultam, követtem őket, egészen a tiszai erőműig. A kapu előtt tömeg. Újságírók, fotóriporterek, tévések és egyszerű kíváncsiskodók. Tőlük tudtam meg, hogy a sűrű ködben egy helikopter ütközött ez erőmű kéményének...

A kéményen, majd’ kétszáz méter magasan sebhely tátongott. A kémény tövében a helikopter roncsai füstölögtek. Még csak találgattuk, hányan vesztették életüket. Pár órával később vált biztossá, hogy öt ember halt meg a szerencsétlenül járt helikopterben. Köztük két koraszülött csecsemő. Őket szállították volna Miskolcra, a kórházba. Az elhunytak emlékét tábla őrzi a kémény oldalán.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!