Jegyzet

2020.11.24. 20:01

Önként

A kezdetektől követem a koronavírus-járvány hazánkbeli alakulását. Minden tiszteletem azoké az egészségügyi dolgozóké és önkénteseké, akik részt vesznek a tesztelésben, a gyógyításban, a logisztikában, az adminisztrációs feladatok elvégzésében.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Az önkéntesek csapatához a Miskolci Egyetem hallgatói is csatlakoztak. Még nem is igazi felnőttek, hiszen eddig az iskolapadban ültek, mégis felelősségteljesen és büszkén végzik a munkájukat. Annak ellenére, hogy jól tudják, akár ők is bármikor megfertőződhetnek. A feladatukat koordináló tanáruk mondta ezt el róluk, és azt is, hogy eddig nagyszerűen helytálltak. Vannak, akik már harmadik hete teljesítenek szolgálatot, mivel ők a mentőknek segítenek a háziorvosok által kért tesztelésekben. Ami engem is meglepett, hogy nemcsak az Egészségügyi Kar hallgatói jelentkeztek, hanem más karok diákjai is. Ők sofőrszerepet vállaltak ebben a nehéz időszakban.

De bárki segíthet! Azzal, hogy vigyáz magára, és betartja a járványügyi szabályokat.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!