Jegyzet

2020.06.19. 11:35

Ami marad

Csütörtökön elbúcsúztunk az operatív törzstől, és ezzel új időszak köszönt ránk hazánkban.

Detzky Anna

Fotó: Bujdos Tibor

Végre meglátogathatjuk a betegeinket és az időseinket. Elfelejthetjük a sok videó­konferenciát és a tömeges online oktatást. Már nemcsak a kávézók kerthelyiségébe ülhetünk be, hanem újranyitnak a mozik és a múzeumok. Ismét beindul az élet nyüzsgése, és legalább egy időre talán fellélegezhetünk a járványtól is, legalábbis Közép-Európában.

Egy kicsit érdemes megállnunk és végiggondolni, hogy mit tanultunk a karantén­időszakból. Bizonyára mélyebb ember- és önismeretre tettünk szert, ami nélkül manapság nehéz boldogulni. Megérthettük, megfosztva sok mindentől, ami emberivé tesz bennünket, hogy melyek az igazán fontos dolgok. Hogy a család és a barátok támogatása akkor is pótolhatatlan, ha az egzisztenciánk bizonytalanná válik, mert ők valóban bennünket látnak. Rájöttünk, hogy léteznek olyan örök értékek, amelyek egy hanyatló nyugati civilizációban is tartást adhatnak.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!