jegyzet

2020.05.16. 11:00

Nyit-zár

„Le az utcára, ki a térre, senki se lökhet félre” – énekli Lukács Laci a Tankcsapda 1994-es Legjobb méreg című számában.

Bájer Máté

Bájer Máté – akár egy turista – fotót készített a Szinva teraszon

Fotó: Bujdos Tibor

Ismerős szavak, anno én is sokszor ordítottam teli torokból őket. Akkor még fogalmam sem volt, hogy a távoli jövőben egyszer visszakézből kapom meg a fenti idézetet. Dühítő emotikon társaságában jött egy fiatalabb sráctól az egyik, kitartásra, otthon maradásra buzdító facebookos posztom után.

Később jöttem rá, mit jelent mindez számomra: öreg vagyok a punkhoz. Valahol időközben leülepedtem a mederfenékre, és már csak kevés dolog képes igazán felkavarni. Olyan lettem, aki előbb maszkot húz, aztán rúgja be a kocsmaajtót. Sztoikus nyugalommal vettem tudomásul azt is, hogy hamarosan kinyitnak teljesen a bárok, nem lesz többé határvonal a küszöb sem. Valahogy elhallgatott a belső Lukács Laci: most plüssmackóban ül a gép előtt, online sakkozik, craftsört iszogat, és örül, ha kiérzi belőle az aromakomlót. Mit jelent most nekem a nyitás? Egyelőre annyit, hogy e4.

Bájer Máté

(A borítóképen: Bájer Máté, a jegyzet szerzője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!