Jegyzet

2020.05.12. 19:05

Matek

Az én időmben még lehetett választani matekból: szóbeli vagy írásbeli.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Legutóbbi jegyzetemben említettem, hogyan felejtettem el a matekérettségin a megoldóképletet, és hogy valószínűleg nem véletlenül szelektálta ki az emlékezetem, mert azóta egyetlen egy olyan alkalom sem adódott, amikor használnom kellett volna. Olyan matematikai problémák azonban jócskán adódtak az életemben, amikor jó lett volna néhány okos képlet.

Az én időmben még lehetett választani matekból: szóbeli vagy írásbeli. Az a hír terjedt el, hogy jobb a szóbeli, mert ha valamelyik feladatban véletlenül megakadnánk, akkor a matektanár készségesen siet a segítségünkre. Így mindenki szóbelizett, csak azok nem, akik központit írtak. Ez a mai emelt szintű érettségihez hasonlított leginkább, felvételi is volt egyben.

Az idei érettségi azonban minden bizonnyal bekerül a történelmi krónikákba. Járvány idején, szájmaszkban, egymástól megfelelő távolságra, fertőtlenített termekben vizsgázni… Ahogy a szakminiszter is mondta: minden elismerés a tanároknak az érettségi sikeres lebonyolításáért. Én pedig hozzátenném: minden elismerés a diákoknak az érettségi sikeres megírásáért.

(A borítóképen: Hegyi Erika, a jegyzet szerzője)

Kapcsolódó cikk:

Voltak azért buktatói az idei érettséginek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!