BOON - Jegyzet

2016.04.07. 14:41

Aki keres…

<em>Ahány fiatal, annyiféle álláskeresési módszer. Van, aki becsületesen írogatja az önéletrajzokat és a motivációs leveleket, angol nyelvtanfolyamon készül az állásinterjúra, és még arra is ügyel, hogy komoly munkavállalóhoz illő ruhát szerezzen be magának arra az esetre, ha behívják beszélgetésre.</em> <strong>Hegyi Erika jegyzete.</strong>

Ahány fiatal, annyiféle álláskeresési módszer. Van, aki becsületesen írogatja az önéletrajzokat és a motivációs leveleket, angol nyelvtanfolyamon készül az állásinterjúra, és még arra is ügyel, hogy komoly munkavállalóhoz illő ruhát szerezzen be magának arra az esetre, ha behívják beszélgetésre. Hegyi Erika jegyzete. Ismerek olyan fiatalt is, aki fáradhatatlanul járja az állásbörzéket, ahol nemcsak a cégek standjait látogatja végig, de részt vesz álláskeresési tréningen, grafológiai vizsgálaton és pszichológiai tanácsadáson is, hogy teljes képet kapjon képességeiről.

Szerdán az egyetemi állásbörzén olyan fiatallal is találkoztam, aki csupán elsőéves, de volt két lyukasórája, gondolta, beugrik a börzére, és megérdeklődi, mire számíthat pár év múlva, amikor már a diplomája a kezében lesz. A végzős mérnökhallgatók pedig szinte biztosra vették, hogy kapnak állást valamelyik cégnél.

Számukra csak az volt a kérdés, hogy melyiknél és mekkora kezdőfizetésért. Vidám fiúcsapattal is találkoztunk. Ők valószínűleg már ízelítőt kaptak az álláskeresés másfajta módjából is, mert rögtön azt tanácsolták a fiataloknak, hogy jó kapcsolatokat keressenek. Mert mint mondták, ha van jó kapcsolat, akkor lesz jó állás és lesz jó fizetés is.


Miskolc - A friss diplomás mérnökök voltak a legkapósabbak az egyetemi állásbörzén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!