BOON - Jegyzet

2008.12.15. 11:03

Bukás vagy megdicsőülés?

<p><EM>Ha valamikor, hát most van oka az aggodalomra az F1 rajongóinak, a gazdasági világválság ugyanis már az imádott sportágat is marcangolja. Furcsa fintora a sornak, hogy mindez a legizgalmasabb idény után történik.</EM> - <STRONG>Mészáros Sándor</STRONG> jegyzete.</p>

A Honda már beadta a kulcsot, ami figyelmeztető lövésként hatott. Olyan magasra szöktek a költségek, amit a megingathatatlannak tűnő résztvevők közül sem mindenki engedhet meg magának. Bennfentesek máris egy újabb csapat búcsújáról pletykálnak, márpedig ha egy lavina elindul, a megállításához csodára van szükség… Hirtelen a csapatok is nagyon összetartóak lettek: a Honda példáján okulva a McLarentől a Force Indiáig mindenki teljes mellszélességgel sorakozik fel a költségcsökkentési javaslatok mögé.
Talán ez a megmeneküléshez szükség csoda?
Akár az is lehet, hiszen ezek a brigádok néhány hete még egy nyalóka miatt is képesek voltak egymás torkának ugrani. A baj nem kicsi, az ellenség hatalmas. Volt már, hogy a bankok akarták kivégezni az F1-et és olyan is, hogy maguk a résztvevő autógyártók. Bernie Ecclestone, a rafinált szakági főguru eddig minden támadást hárított, s kompániájával karöltve most is fogadkozik: életben maradunk, mert az F1-nek élnie kell! Látva a világszerte százezrével megszűnő munkahelyeket, a drasztikusan csökkenő autóeladásokat és a válság egyéb jeleit, meg kell állapítani: ha az „öregnek” ezúttal is összejön, az lesz ám az igazi megdicsőülés!
Szerzőnk Forma 1-es szakíró.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!