Avas hírei

2017.08.10. 13:24

Újszülöttpark épül az Avason

Miskolc - Azt hittük, a templom épül, de közösségi tér lesz a Szemere Bertalan szakközépiskola közelében.

Miskolc - Azt hittük, a templom épül, de közösségi tér lesz a Szemere Bertalan szakközépiskola közelében.

Újszülöttek parkja és közösségi tér épül az Avason a Szemere Bertalan szakközépiskola mellett. Szilágyi Szabolcstól (Jobbik), a terület önkormányzati képviselőjétől tudjuk, hogy jelenleg a beruházás tér része épül, hamarosan el is készülnek vele. (Illetve később még kicsit igazítani kell rajta, mert a hozzá tartozó út nem lett olyan széles, mint a tervekben van.) Maga az újszülöttpark megépítése ez­után történhet meg.

Az új avasi közösségi tér néhány napon belül elkészül." Szilágyi Szabolcs

Úgynevezett újszülöttpark több van már az Avason, annak 3. ütemében. A lényege: az adott évben minden, a környéken született kisbaba nevében ültetnek egy fát, és a pihenőhely tábláján felsorolják a nevüket. Szilágyi Szabolcstól tudjuk, jelenleg a felmérés zajlik, hogy hány fát ültessenek és hány név kerüljön a táblára.

Nem templom

A napokban vettük észre, hogy valami épül az említett zöld placcon. Először azt hittük, hogy a református egyház kezdett építkezni, hiszen jó ideje már, hogy területet vásároltak az iskola és a bérházak között: egy új református templomot terveztek oda. 2015-ben azt írtuk: „az épület egy főépületből és egy toronyból áll majd, összesen közel ezer négyzetméteren, nagy külső terekkel. A földszinten lesz a templomi rész, 210 ülőhellyel, ám két szomszédos kisterem hozzányitható, így akár 340-en is le tudnak ülni egy istentiszteleten.”

Szilágyi Szabolcstól megtudtuk, hogy egymástól függetlenek a beruházások. Az övéké közterületen épül, az egyház területe lentebbi, a kollégium bejárata előtti rész. A képviselő nem tudta megmondani, hogy hogyan áll az egyház az építkezéssel.

Próbáltuk hívni a református egyház illetékes lelkészét is, de nem értük el.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!