Autó - Motor

2017.11.06. 14:01

Credobus Eger Rallye - Vincze és Turán lemeccselte Hevesben

Eger, Miskolc - Két miskolci az első hatban: ifj. Kiss László a negyedik, Kazár Miklós pedig az ötödik lett a szezonzárón.

Eger, Miskolc - Két miskolci az első hatban: ifj. Kiss László a negyedik, Kazár Miklós pedig az ötödik lett a szezonzárón.

Vincze Ferenc és Turán Frigyes külön párharcáról szólt az idei esztendő utolsó magyar bajnoki futama. A Credobus Eger Rallye első három gyorsasági szakaszán Turánék voltak a gyorsabbak, utána azonban a fiatal Vincze diktálta a tempót, és átvette a vezetést az összetett értékelésben. Az aszfaltos pályákon sokszor leszabályoztak az R5-ösök, gyakran hosszú másodperceken keresztül 190 km/h-s sebességgel száguldott az élmezőny. A két éllovas mögött többnyire Ranga Péter és Kazár Miklós hozta be az autóját, az ötödik-hetedik helyért pedig a miskolci ifj. Kiss László, ifj. Ranga László és Bodolai László vívott külön csatát.

Bronzok után arany

Az élen tíz másodperc környéki előnye volt Vinczééknek, amit egészen a célig meg is tartottak. Ezzel megszakadt egy hosszú bronzsorozat, hiszen a kettős az eddigi hat bajnoki futamból ötször a dobogó harmadik fokán zárt, Egerben azonban ők pezsgőzhettek győztesként a Dobó téren megtartott díjkiosztó ünnepségen.

- A futam előtt is éreztük, hogy ezúttal van sanszunk egy szép sikerre – mondta a Credobus Eger Rallye győztese, Vincze Ferenc. – Herczig Norbert és Hadik András ezúttal hiányzott a mezőnyből, de így is tíz R5-ös sorakozott a rajtvonal mögött, tehát a küzdelemre, a minőségre ezúttal sem lehetett panasz. Az első néhány szakaszon még visszafogottabb teljesítményt nyújtottunk, utána azonban sikerült gyorsulni, és végül megnyertük pályafutásunk első magyar bajnoki futamát. A sok bronzérem, az öt harmadik helyezés után természetesen nagyon örülünk az egri elsőségnek. Ezért jöttünk, megdolgoztunk érte ezen a hosszú versenyen. Bazsó Attila 44. születésnapján egy szép ajándékkal sikerült meglepni a navigátoromat.

ifj. Kiss 4., Kazár 5.

A borsodi versenyzők közül ifj. Kiss László és Kazár Miklós is felkapaszkodott a pódiumra. Folyamatosan a legjobbak között autóztak, ifj. Kiss végül a negyedik, Kazár pedig az ötödik helyen zárt a heves megyei utakon.

- Az autóval kapcsolatban elindultunk egy másik irányba, ami sokkal jobb, mint előző – értékelt Kazár Miklós. – Érezhetően erősebb, gyorsabb volt a technikánk, ami pozitívum a jövőre nézve. Jót versenyeztünk Egerben, ezeken a pokolian tempós pályákon. Vasárnap volt némi gondunk, kikéstünk az egyik rajtból, amiért büntetést kaptunk, de összességében így is gyorsan és látványosan autóztunk. Remek érzés volt folyamatosan a legjobbak között menni, bízom benne, hogy ezen az úton tovább tudunk haladni, és jövőre ismét versenyben leszünk a bajnoki címért.

A nem hivatalos végeredmény alapján ismét Herczig Norbert lett a bajnok, Hadik András a második, az egri győztes Vincze Ferenc pedig az éves összetettben harmadikként zárt.

ÉM-ME


A Credobus Eger Rallye végeredménye:

1. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Skoda Fabia R5) 1:05:44,6

2. Turán Frigyes, Farnadi Ágnes (Ford Fiesta R5) +13,9

3. Ranga Péter, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) +38,1

4. ifj. Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna (Ford Fiesta R5) +1:14,0

5. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Ford Fiesta R5) +1:19,9

6. ifj. Ranga László, Tóth Imre (Skoda Fabia R5) +1:42,4


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!