Autó - Motor

2016.10.09. 18:04

Mecsek Rallye - Kis kárpótlás az eddigiekért

Miskolc - A miskolci Hadik András nyerte a jubileumi Mecsek Rallye-t, Balogh János pedig a 3-as csoport bajnoka lett.

Miskolc - A miskolci Hadik András nyerte a jubileumi Mecsek Rallye-t, Balogh János pedig a 3-as csoport bajnoka lett.

Több szempontból is sikeresen zárták az esztendő utolsó előtti futamát a borsodi pilóták. A pécsi aszfaltos versenyen Hadik András és Kertész Krisztián volt a leggyorsabb. Az R5-ös Ford Fiestával versenyző kettős a tizenhárom gyorsasági szakasz során több mint negyven másodperces előnyt autózott ki, ezzel Hadikék ebben az idényben először örülhettek futamgyőzelemnek. Ötször nyertek szakaszt, de folyamatosan az élmezőnyben autóztak, a végén pedig beosztották az előnyüket. Ráadásul folytatták azt a sormintát, ami 2016-ban jellemző volt rájuk: vagy nagyon jól szerepeltek, vagy kiestek, ezúttal jól muzsikáltak a Forddal, a Mecsekben aratott győzelmük valamit visszaadott számunkra az elmúlt időszak viszontagságaiból.

Jó taktikával

- Határtalan a boldogságunk, hiszen kemény csatában, egy nagyon nehéz futamot sikerült megnyernünk – fogalmazott a pécsi célban Hadik András. – A veszprémi balesetünk és számtalan szerencsétlen szituáció, műszaki probléma után, az esztendő vége felé sikerült az első versenyünket megnyerni. Előzetesen pontosan a minket ért viszontagságok miatt kicsit kedvtelenek voltunk, de szerencsére a gyorsokon visszatért belénk az élet. Érzésre a pénteki pályák tetszettek jobban, azokból többet meg is nyertünk, míg a futam második napján a biztonságos versenyzésre törekedtünk. Ez a taktika meghozta az eredményét, ezzel a győzelemmel pedig sokat jelenthet számunkra az éves összetett szempontjából is.

Hadikék akár még az év végi ezüstérmes helyre is odaérhetnek, de ehhez még a többieknek is lesz egy-két szavuk. Elsősorban a Pécsett harmadikként zárt Vincze Ferenc, valamint a 3-as kategória bajnoki címét megszerző – ugyancsak miskolci – Balogh János lehet rá veszélyes a dobogóért folytatott harcban.

Ismét bajnokok

Baloghék egyébként a biztonságra törekedtek a Mecsekben, számukra az volt a legfontosabb, hogy célba érjenek, pontot szerezzenek, ezzel pedig a szezonzáró eredményétől függetlenül lezárják ezt a külön versenyt. Így is történt: a géposztályban ugyan Maticsék voltak a leggyorsabbak, de a Balogh, Holczer egység második helyezése elég volt a fő cél eléréséhez.

- Semmi nem számított Pécsett, csak hogy megvédjük a kategória bajnoki címünket - fogalmazott Balogh János. – Ehhez Rongits Attila előtt kellett végeznünk, mást egyáltalán nem kellett nézni. Az első napon a rali sava-borsa megtalálható volt a két szakaszban, bár a sötétben a felhordásos pályák veszélyt is rejtettek magukban. Másnap a jól megszokott mecseki hangulat kerített hatalmába, és az a külön verseny, amit Maticsékkal vívtunk. Jó napot fogtak ki, mi pedig nem akartunk feleslegesen kockáztatni. Így végül abszolútban a hetedik, a géposztályban a másodikok lettünk, viszont a célban nagyon boldogok voltunk, hogy megvédtük az éves elsőségünket. Az utolsó szakasz lélektani szempontból volt nehéz: a rajt pillanatában már lent éreztem magam a célban, ezért nem mondhatjuk, hogy életem formáját futottam. A beíróban könnyebbültem meg, hogy sikerült az, amiért a Mecsekbe utaztunk.

Az idei Országos Rallye Bajnokságból már csak egyetlen futam van hátra: október 28-30-a között ismét megyénkbe látogat a mezőny, hiszen a hónap utolsó napjaiban a 4. Autóházak Kft. Ózd Rallye-t bonyolítják le az észak-borsodi városban, és annak környékén.

- ÉM-ME -


Az 50. Mecsek Rallye végeredménye:

1. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 1:16:55,2

2. Ranga Péter, Czakó Janek (Skoda Fabia R5) +42,8

3. Vincze Ferenc, Kuti Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX) +53,2

4. Velenczei Ádám, Farnadi Ágnes (Mitsubishi Lancer EVO IX) +57,8

5. Matics Mihály, Zejda Viktória (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:38,1

6. Spitzmüller Csaba, Béres László (Mitsubishi Lancer EVO X) +1:49,0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!