Autó - Motor

2016.04.29. 15:20

Hell 22. Miskolc Rally - Sokat javultak tavalyhoz képest Janikáék

Miskolc - Ifj. Tóth János és Szőke Tamás beragadt az idei rally bajnokság rajtjánál. Egerben műszaki gondok hátráltatták a párost, így az első napot sem tudták befejezni, pont és befejezett verseny nélkül zárták a szezon első futamát.

Miskolc - Ifj. Tóth János és Szőke Tamás beragadt az idei rally bajnokság rajtjánál. Egerben műszaki gondok hátráltatták a párost, így az első napot sem tudták befejezni, pont és befejezett verseny nélkül zárták a szezon első futamát.

A Hell 22. Miskolc Rallyn azonban új fejezet kezdődik, ami esélyt kínál a Peugeot-s párosnak, hogy megkezdjék a felzárkózást a bajnoki pontversenyben. Janikának egyébként nagyon sok kellemes emléke van a miskolci pályákkal kapcsolatban, de azt is tudja, hogy a múltból már nem lehet megélni.

- Az egri futamnak csupán néhány értékelhető pillanata volt számunkra. Ezek közül a legfontosabb, hogy az autó nagyon jól viselkedett, a vezethetősége sokat javult tavaly óta. A futómű beállításunk jó volt, a gumik kiválóan működtek, és jól is kanyarodott az autó. A technikai sportban benne van a műszaki hiba lehetősége – foglalta össze a szezonnyitóval kapcsolatos emlékeit ifj. Tóth János. - A Hell 22. Miskolc Rallyra a korábban alkalmazott forgatókönyvünk szerint készülünk. A verseny előtt tesztelünk egy kicsit, és megpróbáljuk az autót jobban használni, mint Egerben.

A népszerű Janikának számtalan kellemes emléke van a Miskolc Rallyval kapcsolatban. Ezek közül kiemelkedik az 1995-ös verseny, hiszen annak a megnyerése, egyben első magyar bajnoki címének elhódítását is jelentette számára. Akkor Ranga László és Ferjáncz Attila voltak a legfőbb ellenfelei, de vetélytársakban több, mint húsz évvel később sem lesz hiány.

- A Miskolc Rally egy nagy térséget magába foglal, hiszen vannak a zempléni részen és Ózd környékén is remek szakaszok. Ezek nagyon technikás, nagyon nehéz pályák, mindegyik egy nagy kihívást a mezőny számára. Öröm az ilyen gyorsokon versenyezni – méltatta a régió adottságait ifj. Tóth János. - A borsodi emberek fanatikusak és nem csak szeretik, hanem értik is a rallyt. Az 1970-es évektől kezdve a sportág szépen lassan a város egyik meghatározó sporteseménye lett, természetesen a labdarúgás után. Jó lesz újra Miskolcon versenyezni. Remek csatát és szoros küzdelmet várok április utolsó napjaiban.

ÉM-ME


Miskolc - Több mint két évtizedes történelemre tekint vissza a Miskolc Rally. Hol ilyen, hol olyan néven, de egy esztendőt leszámítva mindig rendeztek bajnoki futamot a borsodi megyeszékhelyen.

Miskolc - A Hell 22. Miskolc Rallyn a négy bajnoki osztályban zajló versenyek térképei itt is elérhetőek.

Miskolc - Pénteken és szombaton a második futammal folytatódik az idei Országos Rally Bajnokság. A Hell 22. Miskolc Rallyn a négy bajnoki osztályban 150 páros indulása várható. Pénteken négy, szombaton további kilenc gyorsaságit teljesít az első osztály mezőnye.

Miskolc - A Hell 22. Miskolc Rallyn pénteken négy, szombaton viszont további kilenc gyorsasági szakasz vár a mezőnyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!