Miskolc Steelleaders: Új helyen, újult lelkesedéssel dolgoznak

Akt.:
Miskolc Steelleaders: Új helyen, újult lelkesedéssel dolgoznak
Miskolc – A Szemere utcában felavatták a Miskolc Steelleaders Sport Egyesület edzőtermét.

A klub – amint azt Molnár Ágnes vezetőedző a csütörtöki ünnepségen közölte – a cheerleading sportággal, annak oktatásával, versenyeztetésével és sportrendezvények szervezésével foglalkozik. Nyolc esztendeje jelen vannak Miskolc sport­életében, számos városi és országos sikert tudhatnak maguk mögött.

Többek között két nemzetközi fesztivált és versenyt is rendeztek, sőt az idén Európa-bajnokságra is kijutottak. Edzéseik speciális helyszínt igényelnek abból a szempontból, hogy nem csupán nagy térre, hanem jelentős belmagasságra is szükségük van az emeléstechnika gyakorlásához. Edzéseiket eddig a város több pontján tartották.

Álmuk egy tornaeszközökkel felszerelt, sportágspecifikus terem, ahol még hatékonyabban foglalkozhatnak sportolóikkal (cheerleading, cheer­dance) a nap bármely szakában.

Steelleaders_SE_edzoterem_18

A megvalósult álom

Idén nagy lépéssel kerültek közelebb az álmunkhoz, mert a Szemere utca 8-ban találtak egy olyan helyet, ahol megtarthatják cheer­dance és a cheer­leading szakosztályuk edzéseit. Az épület első emeletén négyéves kortól, négy korosztályba várják a cheerleading és a cheerdance iránt érdeklődőket, ahol a két sportág mellett számos más edzésformát is kínálnak a mozogni vágyóknak.

Az avatón – amelyen Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Molnár Pálné egyesületi elnök vágta át a szalagot – elhangzott az is, hogy mostantól új helyen és újult lelkesedéssel kezdték meg a felkészülést, amelynek első fontos állomása a decemberben Győrött sorra kerülő nemzetközi cheerleading verseny, amelyen eredményesen akarnak szerepelni.

Más változás is történt az egyesület életében: a tanévtől szertorna szakosztályt is indítottak Tar Miklós és Kirschner Ágnes szakedzők vezetésével, biztosítva ezzel a két sportág közötti átjárhatóságot a sportolók számára. Foglalkozásaikra a Földes Ferenc Gimnázium felszerelt szertornatermébe hároméves kortól hívják-várják a gyerekeket.

– ÉM-KT –


Ez a műfaj elemeket ötvöz

A cheerleading, magyarul hajrázás, szurkolás vagy vezérszurkolás modern sportág, amely a torna, az akrobatika és a tánc elemeit ötvözi. Elsősorban csapat­tevékenység, amely szorosan kapcsolódik más sportágakhoz, főleg az amerikai futballhoz, a kosárlabdához és a labdarúgáshoz.
hirdetés


hirdet�s