Vad ételek, szelíd szakácsok Kácson

Akt.:
Vad ételek, szelíd szakácsok Kácson
Vad ételek, szelíd szakácsok Kácson
Kács – Vaddisznó-, őz-, szarvas- és fácánhús volt terítéken szombaton Kácson, itt rendezték ugyanis a 12. Vadételfőző Versenyt.

Igaz, a sütés-főzést négyszer is jégeső szakította félbe, de kora délutánra végül kisütött a nap, és semmi akadálya nem volt, hogy a különleges étkek a zsűri asztalára kerüljenek. Összesen 41 csapat nevezett az ország minden részéből, legmesszebbről pedig az a székelyudvarhelyi egység érkezett, mely igazi profi vadfeldolgozókból állt.

Csak néhány különlegesség a hidegtálukról: vaddisznóbélszín paprikásan pácolva, mangalicából készített nyakas karaj száraz pácban, borókabogyóval vagy a vaddisznókolbász szarvasgombával.








hirdet�s