Kevesebb pénz jut kaszálásra, de…

Miskolc –  „Köztudott, hogy kevesebb pénz jut kaszálásra az idén. De hogyan osztják be a kevesebbet? Stílusosan „fűnyíróelv” alapján? Azaz mindenhová egyformán kevesebb jut? Vagy igyekeznek más szempontokat figyelembe venni? – kérdeztük Dobos Tímeát, a miskolci önkormányzat szóvivőjét.

Dobos Tímea elmondta, a városban folyamatos a fűnyírás, április 18-án kezdték a munkát, a második kaszálás június 6-án kezdődött. Tény, hogy korábban évi hat alkalomra volt pénz, most négyre, és kevesebb egynyári növényt tudnak kiültetni.

– Hatalmas területről van szó, ezért is kértük a miskolciakat, hogy saját portájukon ők tegyenek és tartsanak rendet – fogalmazott a szóvivő. – Kevesebb jut idén fűnyírásra, de ennek ellenére mindent megteszünk, hogy a város rendezett legyen. Miskolc városa pályázott – és nyert – az országos közfoglalkoztatási program támogatására, amit a parlagfű által legfertőzöttebb kistérségek számára írt ki a Nemzetgazdasági Minisztérium. 45-en kezdhetik meg július 1-től  a munkát, két hónapon keresztül parlagfűmentesítenek majd. 

– Lakókörnyezetünk tisztán tartása és rendezettsége igenis közös ügyünk – reagált az MSZP-s közleményre a szóvivő. – Sajnáljuk, hogy ebben nem partner az MSZP, hanem politikai síkra terelte ezt az ügyet is. Mi ebben nem veszünk részt. Célunk a figyelem felhívása volt, hogy nem csak az önkormányzatnak vannak feladatai, hanem Miskolc város lakosságának is.

ÉM-HM