Sport

2015.08.09. 22:37

Triatlon vk - Faldum Gábor ezüstérmes, Kovács Zsófia negyedik Tiszaújvárosban

Budapest/Tiszaújváros, 2015. augusztus 9., vasárnap (MTI) - Faldum Gábor ezüstérmet nyert, míg Kovács Zsófia negyedik lett a tiszaújvárosi triatlon világkupa-viadal vasárnapi döntőjében.

Budapest/Tiszaújváros, 2015. augusztus 9., vasárnap (MTI) - Faldum Gábor ezüstérmet nyert, míg Kovács Zsófia negyedik lett a tiszaújvárosi triatlon világkupa-viadal vasárnapi döntőjében.

A szervezők tájékoztatása szerint a vasárnapi sprinttávú fináléban - ahol 750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás és 5 kilométer futás volt a penzum - a nőknél 30, a férfiaknál 31 versenyző állt rajthoz.


A nők mezőnye rajtol a 19. TVK ITU Triatlon világkupa döntőjében Tiszaújvárosban 2015. augusztus 9-én. | MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


A férfiak döntőjében Faldum Gábor hét másodperccel szorult a legkiválóbb időt teljesítő orosz Igor Poljanszkij mögé, a negyedik Tóth Tamás pedig hat másodperccel maradt le a dobogóról a dán Andreas Schilling mögött. Király István 30., Tarnai László pedig 31. pozícióban fejezte be a viadalt.


A férfiak mezőnye kerékpározik a 19. TVK ITU Triatlon világkupa döntőjében Tiszaújvárosban 2015. augusztus 9-én. | MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


"Jó úszással kezdtem, majd a bringázás során a 3. kör után úgy gondoltam, ki kell használnom, hogy a jó futók közül sokan mögöttünk vannak. Ekkor lógtunk meg a dán sráccal, akivel keményen összedolgoztunk. A futásra kicsit nehezek voltak a lábaim, így a sprintre már nem maradt erőm" - nyilatkozta Faldum a verseny után.


A győztes ausztrál Felicity Sheedy-Ryan (j) és a második helyezett francia Audrey Merle a célban a 19. TVK ITU Triatlon világkupa döntőjében Tiszaújvárosban 2015. augusztus 9-én. | MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


Az ausztrál Felicity Sheedy-Ryan győzelmét hozó női fináléban Kovács Zsófia mindössze kilenc másodperccel maradt le a harmadik olasz Sara Dossenától, míg Vanek Margit a 9., Horváth Zsanett a 27. eredményt érte el.


Eredmények:

nők:

1. Felicity Sheedy-Ryan (ausztrál) 1:00:54 óra

2. Audrey Merle (francia) 1:00:55

3. Sara Dossena (olasz) 1:00:56

4. Kovács Zsófia 1:01:05

...9. Vanek Margit 1:01:41

...27. Horváth Zsanett 1:04:09

férfiak:

1. Igor Poljanszkij (orosz) 54:11 perc

2. Faldum Gábor 54:18

3. Andreas Schilling (dán) 54:24

4. Tóth Tamás 54:30

...30. Király István 57:33

...31. Tarnai László 58:03

- MTI -



Tiszaújváros - Folytatódott a tiszaújvárosi csoda, idén sem maradtunk magyar érem nélkül, a sorrendben 19. TVK ITU Triatlon Világkupán, hiszen Ifj. Faldum Gábor tavalyi bronzát ezüstre cserélte. A nők versenye ausztrál sikerrel zárult, de óriási elismerés illeti Kovács Zsófiát is, aki megismételve tavalyi helyezését, ebben az évben is negyedikként érkezett célba. Szintén negyedik lett Tóth Tamás, akinek ez eddigi legjobb vk-eredménye. tovább »

Tiszaújváros - Az ifjúsági kora ellenére rendkívül éretten versenyző Putnóczki Dorka révén bronzérmet ünnepelhettünk a tiszaújvárosi ETU Triatlon Junior Európa-kupa női versenyében, míg a fiúknál a negyedik helyen végzett Dévay Márk volt a legjobb magyar. Mindkét futamban brit sportoló szerezte meg az elsőséget. tovább »

Tiszaújváros - A 17. TVK Triatlon Nagyhét vasárnapi, TVK Napja a TREK Magyar Utánpótlás Gálával vette kezdetét, melyen a gyermek és serdülő korcsoportos országos ranglista 16-16 legjobb versenyzője mérhette össze tudását a délutáni nemzetközi versenyek díszletei között. A szervezők lehetőséget adtak egy bolgár és egy szlovák fiatalnak is, akik nemzetközivé avatták a magyar gálát. tovább »

Tiszaújváros - Kovács Zsófia, Vanek Margit, Horváth Zsanett, Király István, Tarnai László, Tóth Tamás és Ifj. Faldum Gábor veheti fel a küzdelmet a 19. TVK ITU Triatlon Világkupa vasárnapi, tiszaújvárosi döntőjében a sportág elitjével. tovább »

Tiszaújváros - Hat magyar lány és hét fiú jutott be a mai selejtezőkből az ETU Junior Triatlon Európa-kupa fináléjába, melyet a tiszaújvárosi 17. TVK Triatlon Nagyhét vasárnapi utolsó napján rendeznek meg Tiszaújvárosban. tovább »

Tudtuk, hogy lesz sírás, zokogás, néma üvöltés, kirohanás a világból, hiszen túl frissek a sebek. Tudtuk, hogy iszonyatosan nehéz lesz, és persze nem tévedtünk. De bármennyire is fájt, mardosott, ott kellett lennünk, mert ezt diktálta agyunk, szívünk, lelkünk. Szobrot avattunk tegnap Tiszaújvárosban, a tisztelet, a megbecsülés, de leginkább a szeretet szobrát. Szűcs István jegyzete. tovább »

Tiszaújváros - A 17. TVK Triatlon Nagyhét pénteki napjának második felében futók népesítették be Tiszaújváros utcáit. tovább »

Tiszaújváros - A 17. TVK Triatlon Nagyhét pénteki folytatásában, a Jabil Napján egy bensőséges hangulatú ünnepség volt az első hivatalos program. 13 órakor, a Dísztó melletti parkban ünnepélyes keretek között avatták fel a tiszaújvárosi triatlonsport meghonosítójának, a világkupa és a Nagyhét megvalósítójának, dr. Márkus Gábornak egészalakos bronzszobrát. A város Díszpolgári címével is kitüntetett, 2013-ban elhunyt kiváló sportvezetőnek , közösségépítőnek a település önkormányzata állíttatott örök emléket. Az alkotás Józsa Lajos szobrászművész munkáját dicséri. tovább »

Tiszaújváros - A 17. TVK Triatlon Nagyhét csütörtöki, Tiszaújváros Napjának végére végérvényesen eldőlt, hogy folytatódnak a rekordok, hiszen a hétvégi világkupa és a junior Európa-kupa versenyzőinek köszöntésekor 53 nemzet lobogóját vitték be a város Főterére. Rekord a versenyzők száma is, 350-en még soha nem álltak rajthoz a két nemzetközi erőpróbán. tovább »

Tiszaújváros - Az időjárás némileg átrendezte a 17. TVK Triatlon Nagyhét szerdai napját, de ez cseppet sem törte meg a házigazdák és a résztvevők kedvét. A hétvégi nemzetközi események apropóján egyre nagyobb a pezsgés a városban, egyre többen - sportolók és sportvezetők - „csekkolnak be” szálláshelyeikre. Az Európai Triatlon Szövetség olasz elnöke, Renato Bertrandi például csütörtökön érkezik. tovább »

Tiszaújváros - Eddig a részvételi csúcsok megdöntése jellemzi a 17. TVK Triatlon Nagyhét szabadidősport eseményeit. A hétfői futó-rekord után, a mai napon csaknem félezerrel többen pattantak kerékpárra, mint egy évvel ezelőtt. A 2476 tagú mezőny elrajtolása mintegy 8 percet vett igénybe Tiszaújváros belvárosában. tovább »

Tiszaújváros - Nem kevesebb, mint 1215 sportember állt oda hétfő este a tiszaújvárosi 17. TVK Triatlon Nagyhét Inno-Comp Napján a szabadidősport futóverseny rajtjához. Ez a létszám bizony részvételi rekordot jelentett a házigazdák számára. tovább »

Tiszaújváros - A 17. TVK Triatlon Nagyhét vasárnapi, Borsodi Sör Napján a gasztronómia, a sportolás és a szórakozás egyaránt jól megfért egymás mellett. A szabadidősport események teljesítésért járó tombolaszelvényeket az evezősversenyen lehetett első alkalommal gyűjtögetni. A végső győzelmet - 10 év „Katasztrófa”-uralom után - a Lubi Cipki hetese érdemelte ki. tovább »

Tiszaújváros - Néhány önmagáért beszélő szám a Tiszaújvárosban szombaton elkezdődött 17. TVK Triatlon Nagyhétről: 500 elit versenyző, ötezernél több tömegsportoló, 40 koncert, 55 ezer érdeklődő, szurkoló. Ebből is kiolvashatjuk, hogy az augusztus 9-ig tartó, olimpiai kvalifikációs világkupával és junior Európa-kupa futammal fémjelzett nagy menetelés idén is változatos, színvonalas kikapcsolódást kínál a hazai és külföldi érdeklődőknek. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!