17. TVK Triatlon Nagyhét – Dupla rekord: 53 nemzet, 350 sportolója Tiszaújvárosban

17. TVK Triatlon Nagyhét - Dupla rekord: 53 nemzet, 350 sportolója Tiszaújvárosban
17. TVK Triatlon Nagyhét - Dupla rekord: 53 nemzet, 350 sportolója Tiszaújvárosban
Tiszaújváros – A 17. TVK Triatlon Nagyhét csütörtöki, Tiszaújváros Napjának végére végérvényesen eldőlt, hogy folytatódnak a rekordok, hiszen a hétvégi világkupa és a junior Európa-kupa versenyzőinek köszöntésekor 53 nemzet lobogóját vitték be a város Főterére. Rekord a versenyzők száma is, 350-en még soha nem álltak rajthoz a két nemzetközi erőpróbán.

A városi önkormányzat szomszédságában 10 órától ismét várták az önkéntes véradókat, akik ma is mintegy százan keresték fel a Magyar Vöröskereszt véradóbuszát.

A Radácsi Zsuzsa vezette Tisza Média Kft. szervezésében 10 órakor kezdődött a mesejátékkal is fűszerezett Süsü a sárkány Nap. A rajzpályázati díjátadón Bráz Györgynek, Tiszaújváros polgármesterének és dr. Fülöp György alpolgármesternek a kíséretében részt vett az esemény díszvendége, Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Süsü „magyar hangja”, aki dalra is fakadt, elénekelte legendás dalát.

A szabadidősport események teljesítéséért járó tombolaszelvényeket, melyeket kizárólag vasárnap, a Főtérre kihelyezendő gyűjtőládákba lehet majd bedobni, duatlon-váltóval gyarapíthatták a jelenlevők.

A rajt előtt a tiszaújvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) 50 db fehér lufit eresztett fel a levegőbe, a tiszta, kábítószermentes életet szimbolizálandó. Mindezt azért tették a tömegsporteseményen, hogy mindenkit arra ösztönözzenek, inkább sportoljon, mint drogozzon. Aki egyetértett ezzel a törekvéssel, aláírásával megerősíthette azt a helyszínen kihelyezett emlékkönyvben.

Az 1 km futásból, 4 km kerékpározásból és újabb 1 km futásból álló erőpróbára 101 váltó jelentkezett be, ami azt jelentette, a tömegsportos résztvevők száma újabb 300-al nőtt és már bőven 4000 fölött jár. A három tagú csapatok jelképes versenyében a Tiszaújvárosi Tűzoltók gyakorlatilag rajt-cél győzelmet arattak.

tvk2

A versenyzők köszöntése

19.30-kor a Főtéren köszöntötték a hétvégi nemzetközi versenyek, a 19. TVK ITU Világkupa és az ETU Triatlon Junior Európa-kupa résztvevőit. A rendező TVK-Mali TK és a Tiszaújvárosi Gimnasztráda utánpótláskorú sportolói a földkerekség minden tájáról érkezett 53 nemzet zászlóival vonultak be, miközben az adott ország jellegzetes zenéinek részletei csendültek fel.

Az egybegyűlteket – Bráz György polgármester és a képviselő testület nevében is – elsőként dr. Fülöp György üdvözölte, majd Márkus Gergely, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatója tette meg ugyanezt. Mindketten örömüket fejezték ki, hogy a versenyzők körében idén is ilyen nagy az érdeklődés a 18 ezer lakosú, 49 éves magyar kisváros, az otthonuk iránt. Nem maradtak el a köszönet szavai sem, melyet a közreműködők, a rendezői stáb, az önkéntesek, az intézmények, illetve az önkormányzat, a támogatók és a versenyzők, csapatok felé tolmácsoltak a színpadról.

A Közösségépítő szobra

Az eseménysorozat pénteki folytatásában, a Jabil Napján, 13 órakor, a Dísztó melletti parkban ünnepélyes keretek között avatják fel a tiszaújvárosi triatlonsport meghonosítójának, a világkupa és a Nagyhét megvalósítójának, dr. Márkus Gábornak egészalakos bronzszobrát. A város Díszpolgári címével is büszkélkedő, 2013-ban elhunyt kiváló sportvezetőnek , közösségépítőnek a település önkormányzata állíttatott örök emléket. Az alkotás Józsa Lajos szobrászművész munkáját dicséri.

Jabil Nap: fókuszban a futás

Este – ezen a napon hagyományosan – a futás kap főszerepet. Miközben 17 órakor a Thunder Jack zenekar csap a húrokba a KreAktív színpadon, azonos időben rajtol a Phőnix Hotel elől az amatőr futóverseny, melynek távja 2 km. Fél órával később, 17.30-kor dörren el a képzeletbeli startpisztoly a pénzdíjas Jabil 1/3 Maratonon, mely az idei Jabil 3Próba harmadik, utolsó állomása. A 3,5 km körből egyéniben egyet, vagy négyet lehet teljesíteni, de a négy tagú váltók is összemérhetik tudásukat. Azu utóbbi évek tapasztalatát figyelembe véve ezúttal is nívós küzdelmekre lehet számítani, hiszen a hazai élversenyzők mellett kenyaiak is bejelentkeztek a versenyre. A legjobbak eredményhirdetését Dobrády Ákos 19.45 órakor kezdődő koncertje után, 20.30-kor tartják meg a nagyszínpadon.

A napot a Balkan Fanatik 21 órakor induló fellépése zárja.

– Szűcs István sajtóreferens –


17. TVK Triatlon Nagyhét – Egyre nagyobb a pezsgés Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – Az időjárás némileg átrendezte a 17. TVK Triatlon Nagyhét szerdai napját, de ez cseppet sem törte meg a házigazdák és a résztvevők kedvét. A hétvégi nemzetközi események apropóján egyre nagyobb a pezsgés a városban, egyre többen – sportolók és sportvezetők – „csekkolnak be” szálláshelyeikre. Az Európai Triatlon Szövetség olasz elnöke, Renato Bertrandi például csütörtökön érkezik. tovább »

17. TVK Triatlon Nagyhét – Újabb csúcs: félezerrel többen a nyeregben

Tiszaújváros – Eddig a részvételi csúcsok megdöntése jellemzi a 17. TVK Triatlon Nagyhét szabadidősport eseményeit. A hétfői futó-rekord után, a mai napon csaknem félezerrel többen pattantak kerékpárra, mint egy évvel ezelőtt. A 2476 tagú mezőny elrajtolása mintegy 8 percet vett igénybe Tiszaújváros belvárosában. tovább »

17. TVK Triatlon Nagyhét – Futó-rekordot döntöttek Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – Nem kevesebb, mint 1215 sportember állt oda hétfő este a tiszaújvárosi 17. TVK Triatlon Nagyhét Inno-Comp Napján a szabadidősport futóverseny rajtjához. Ez a létszám bizony részvételi rekordot jelentett a házigazdák számára. tovább »

17. TVK Triatlon Nagyhét – „Katasztrófa” elhárítva, nyert a Lubi Cipki

Tiszaújváros – A 17. TVK Triatlon Nagyhét vasárnapi, Borsodi Sör Napján a gasztronómia, a sportolás és a szórakozás egyaránt jól megfért egymás mellett. A szabadidősport események teljesítésért járó tombolaszelvényeket az evezősversenyen lehetett első alkalommal gyűjtögetni. A végső győzelmet – 10 év „Katasztrófa”-uralom után – a Lubi Cipki hetese érdemelte ki. tovább »

Elrajtolt a 17. TVK Triatlon Nagyhét Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – Néhány önmagáért beszélő szám a Tiszaújvárosban szombaton elkezdődött 17. TVK Triatlon Nagyhétről: 500 elit versenyző, ötezernél több tömegsportoló, 40 koncert, 55 ezer érdeklődő, szurkoló. Ebből is kiolvashatjuk, hogy az augusztus 9-ig tartó, olimpiai kvalifikációs világkupával és junior Európa-kupa futammal fémjelzett nagy menetelés idén is változatos, színvonalas kikapcsolódást kínál a hazai és külföldi érdeklődőknek. tovább »