17. TVK Triatlon Nagyhét – Újabb csúcs: félezerrel többen a nyeregben

17. TVK Triatlon Nagyhét - Újabb csúcs: félezerrel többen a nyeregben
17. TVK Triatlon Nagyhét - Újabb csúcs: félezerrel többen a nyeregben
Tiszaújváros – Eddig a részvételi csúcsok megdöntése jellemzi a 17. TVK Triatlon Nagyhét szabadidősport eseményeit. A hétfői futó-rekord után, a mai napon csaknem félezerrel többen pattantak kerékpárra, mint egy évvel ezelőtt. A 2476 tagú mezőny elrajtolása mintegy 8 percet vett igénybe Tiszaújváros belvárosában.

Az MB Barter Napján, a jól megszokott helyszínen, a Hotel Civis Phőnix előtt sorakoztak hosszú tömött sorokban a kerékpárosok. Ami a résztvevők életkorát illeti, az egészen pici óvodásoktól (nekik 250 méter volt a penzum) a 80 év feletti nyugdíjasokig minden korosztály óriási számban képviseltette magát. Az 5 km-es világkupa-kör teljesítésére ezúttal is vállalkoztak a település önkormányzatának, cégeinek, intézményeinek vezetői és munkatársai, akik jó példát mutattak ezzel az esetleg még hezitálóknak, netán lustálkodóknak, bizonyítván: mozogni kell, mozogni jó, az együttmozgás öröme pedig megszépíti a lelket is. Ennyi mosolygós arcot ugyanis ritkán látni egy helyszínen.

Újdonságként jöhet a tó-átúszás

A Nagyhét augusztus 5.-i, Partnerek Napján is változatos programot kínálnak a Lehmann Tibor főrendező vezette házigazdák. A Magyar Vöröskereszt tiszaújvárosi területi szervezete az önkormányzat melletti parkolóban 10 órától késő délutánig véradásra várja a rászoruló embertársainkon segíteni szándékozókat. 15 órától, a Városháza bejárata előtti teraszra sakk snell-versenyre várják a műfaj kedvelőit. 16.30-kor kezdődik az első alkalommal kiírt, 50 méteres tó-átúszás, melyre a helyszínen 15.30-tól, díjmentesen lehet nevezni.

A nap hátralevő részében előbb, 17.30-tól a KreAktív Acoustic zenél, őket követi a Fórum-divatbemutató, a Tánc-est, majd 21 órától Soltész Rezső kiabálhatja bele a tiszaújvárosi estébe, hogy: „ Szóljon hangosan az ének!” A napot a Bourbon Street együttes fellépése zárja.

– Szűcs István sajtóreferens –


17. TVK Triatlon Nagyhét – Futó-rekordot döntöttek Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – Nem kevesebb, mint 1215 sportember állt oda hétfő este a tiszaújvárosi 17. TVK Triatlon Nagyhét Inno-Comp Napján a szabadidősport futóverseny rajtjához. Ez a létszám bizony részvételi rekordot jelentett a házigazdák számára. tovább »

17. TVK Triatlon Nagyhét – „Katasztrófa” elhárítva, nyert a Lubi Cipki

Tiszaújváros – A 17. TVK Triatlon Nagyhét vasárnapi, Borsodi Sör Napján a gasztronómia, a sportolás és a szórakozás egyaránt jól megfért egymás mellett. A szabadidősport események teljesítésért járó tombolaszelvényeket az evezősversenyen lehetett első alkalommal gyűjtögetni. A végső győzelmet – 10 év „Katasztrófa”-uralom után – a Lubi Cipki hetese érdemelte ki. tovább »

Elrajtolt a 17. TVK Triatlon Nagyhét Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – Néhány önmagáért beszélő szám a Tiszaújvárosban szombaton elkezdődött 17. TVK Triatlon Nagyhétről: 500 elit versenyző, ötezernél több tömegsportoló, 40 koncert, 55 ezer érdeklődő, szurkoló. Ebből is kiolvashatjuk, hogy az augusztus 9-ig tartó, olimpiai kvalifikációs világkupával és junior Európa-kupa futammal fémjelzett nagy menetelés idén is változatos, színvonalas kikapcsolódást kínál a hazai és külföldi érdeklődőknek. tovább »