17. TVK Triatlon Nagyhét – Tiszaújvárosban gálázott az utánpótlás

Akt.:
17. TVK Triatlon Nagyhét - Tiszaújvárosban gálázott az utánpótlás
17. TVK Triatlon Nagyhét - Tiszaújvárosban gálázott az utánpótlás
Tiszaújváros – A 17. TVK Triatlon Nagyhét vasárnapi, TVK Napja a TREK Magyar Utánpótlás Gálával vette kezdetét, melyen a gyermek és serdülő korcsoportos országos ranglista 16-16 legjobb versenyzője mérhette össze tudását a délutáni nemzetközi versenyek díszletei között. A szervezők lehetőséget adtak egy bolgár és egy szlovák fiatalnak is, akik nemzetközivé avatták a magyar gálát.

A legfiatalabb leányok küzdelmében a korosztályos országos bajnok Horváth Karolina nem bízta a véletlenre a dolgot. A 250 méteres úszásban az élre állt, a 7,5 km-es kerékpározásban folyamatosan növelte előnyét, melyre a 2,4 km-es futásban rátett még egy lapáttal és 50 mp előnnyel nyerte meg a versenyt.

A gyermek korcsoportos fiúknál sem borult a papírforma. Az úszást ugyan Farkas Csaba nyerte, ez azonban még nem döntött el semmit. A ranglistavezető Fekete József 26 mp hátrányban a 14. helyen jött ki a vízből, de ezt a bringázás közben hamar ledolgozta. A futópályára érve már ő haladt az élen, és a célig megőrizte ezt a pozíciót.

A serdülő leányoknál Rojik Dóra, Nyers Kamilla és Csák Virág gyakorlatilag egyszerre ért partot az 500 méteres úszás után. Az 5 körös, összesen 12,5 km-es kerékpározásban tizennégyen haladtak együtt, hogy a depózás után együtt menjenek ki a futópályára, ahol három körben 3,6 km várt rájuk. A befejező számban heten megléptek a többiektől és egészen az utolsó körig így rótták a métereket. Ekkor a ranglista éllovasa, Rojik Dóra emelte a sebességet és magabiztosan szerezte meg az első helyet.

A lányokkal azonos távot teljesítő serdülő fiúk úszó számában a hazai pálya előnyét élvező Dévay Zsombor bizonyult a legfrissebbnek, aki a depózást követően Balla Bálinttal és Kovács Balázzsal ellógott a többiektől. A trió félpercnél nagyobb előnyt harcolt ki a 12,5 km során. A futásra Dévay és Kovács maradt az élen, akik a célegyenesig együtt haladtak, amikor is a magyar bajnok Zsombor robbantott és elsőként szakította át a célszalagot.

A TREK Magyar Utánpótlás Gála díjátadáson kategóriánként a legjobb 10 versenyzőt szólították fel a pódiumra, ahol a támogatók jóvoltából értékes ajándékokat osztottak ki. A díjakat Pignitczky Dorottya, a Magyar Olimpiai Bizottság Sport XXI. Programjának igazgatója és Lehmann Tibor, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke, a Nagyhét főrendezője, a TVK-Mali TK elnöke adta át.

– Szűcs István sajtóreferens –


17. TVK Triatlon Nagyhét – Tiszaújvárosi világkupa-döntő: hét magyarral!

Tiszaújváros – Kovács Zsófia, Vanek Margit, Horváth Zsanett, Király István, Tarnai László, Tóth Tamás és Ifj. Faldum Gábor veheti fel a küzdelmet a 19. TVK ITU Triatlon Világkupa vasárnapi, tiszaújvárosi döntőjében a sportág elitjével. tovább »

17. TVK Triatlon Nagyhét – Tizenhárom magyar a junior Ek-döntőben Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – Hat magyar lány és hét fiú jutott be a mai selejtezőkből az ETU Junior Triatlon Európa-kupa fináléjába, melyet a tiszaújvárosi 17. TVK Triatlon Nagyhét vasárnapi utolsó napján rendeznek meg Tiszaújvárosban. tovább »

Szobrot avattunk, a szeretet szobrát

Tudtuk, hogy lesz sírás, zokogás, néma üvöltés, kirohanás a világból, hiszen túl frissek a sebek. Tudtuk, hogy iszonyatosan nehéz lesz, és persze nem tévedtünk. De bármennyire is fájt, mardosott, ott kellett lennünk, mert ezt diktálta agyunk, szívünk, lelkünk. Szobrot avattunk tegnap Tiszaújvárosban, a tisztelet, a megbecsülés, de leginkább a szeretet szobrát. Szűcs István jegyzete. tovább »

17. TVK Triatlon Nagyhét – Kenyai és magyar siker Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – A 17. TVK Triatlon Nagyhét pénteki napjának második felében futók népesítették be Tiszaújváros utcáit. tovább »

17. TVK Triatlon Nagyhét – Felavatták dr. Márkus Gábor szobrát Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – A 17. TVK Triatlon Nagyhét pénteki folytatásában, a Jabil Napján egy bensőséges hangulatú ünnepség volt az első hivatalos program. 13 órakor, a Dísztó melletti parkban ünnepélyes keretek között avatták fel a tiszaújvárosi triatlonsport meghonosítójának, a világkupa és a Nagyhét megvalósítójának, dr. Márkus Gábornak egészalakos bronzszobrát. A város Díszpolgári címével is kitüntetett, 2013-ban elhunyt kiváló sportvezetőnek , közösségépítőnek a település önkormányzata állíttatott örök emléket. Az alkotás Józsa Lajos szobrászművész munkáját dicséri. tovább »

17. TVK Triatlon Nagyhét – Dupla rekord: 53 nemzet, 350 sportolója Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – A 17. TVK Triatlon Nagyhét csütörtöki, Tiszaújváros Napjának végére végérvényesen eldőlt, hogy folytatódnak a rekordok, hiszen a hétvégi világkupa és a junior Európa-kupa versenyzőinek köszöntésekor 53 nemzet lobogóját vitték be a város Főterére. Rekord a versenyzők száma is, 350-en még soha nem álltak rajthoz a két nemzetközi erőpróbán. tovább »

17. TVK Triatlon Nagyhét – Egyre nagyobb a pezsgés Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – Az időjárás némileg átrendezte a 17. TVK Triatlon Nagyhét szerdai napját, de ez cseppet sem törte meg a házigazdák és a résztvevők kedvét. A hétvégi nemzetközi események apropóján egyre nagyobb a pezsgés a városban, egyre többen – sportolók és sportvezetők – „csekkolnak be” szálláshelyeikre. Az Európai Triatlon Szövetség olasz elnöke, Renato Bertrandi például csütörtökön érkezik. tovább »

17. TVK Triatlon Nagyhét – Újabb csúcs: félezerrel többen a nyeregben

Tiszaújváros – Eddig a részvételi csúcsok megdöntése jellemzi a 17. TVK Triatlon Nagyhét szabadidősport eseményeit. A hétfői futó-rekord után, a mai napon csaknem félezerrel többen pattantak kerékpárra, mint egy évvel ezelőtt. A 2476 tagú mezőny elrajtolása mintegy 8 percet vett igénybe Tiszaújváros belvárosában. tovább »

17. TVK Triatlon Nagyhét – Futó-rekordot döntöttek Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – Nem kevesebb, mint 1215 sportember állt oda hétfő este a tiszaújvárosi 17. TVK Triatlon Nagyhét Inno-Comp Napján a szabadidősport futóverseny rajtjához. Ez a létszám bizony részvételi rekordot jelentett a házigazdák számára. tovább »

17. TVK Triatlon Nagyhét – „Katasztrófa” elhárítva, nyert a Lubi Cipki

Tiszaújváros – A 17. TVK Triatlon Nagyhét vasárnapi, Borsodi Sör Napján a gasztronómia, a sportolás és a szórakozás egyaránt jól megfért egymás mellett. A szabadidősport események teljesítésért járó tombolaszelvényeket az evezősversenyen lehetett első alkalommal gyűjtögetni. A végső győzelmet – 10 év „Katasztrófa”-uralom után – a Lubi Cipki hetese érdemelte ki. tovább »

Elrajtolt a 17. TVK Triatlon Nagyhét Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – Néhány önmagáért beszélő szám a Tiszaújvárosban szombaton elkezdődött 17. TVK Triatlon Nagyhétről: 500 elit versenyző, ötezernél több tömegsportoló, 40 koncert, 55 ezer érdeklődő, szurkoló. Ebből is kiolvashatjuk, hogy az augusztus 9-ig tartó, olimpiai kvalifikációs világkupával és junior Európa-kupa futammal fémjelzett nagy menetelés idén is változatos, színvonalas kikapcsolódást kínál a hazai és külföldi érdeklődőknek. tovább »További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek