Elrajtolt a 17. TVK Triatlon Nagyhét Tiszaújvárosban

Akt.:
Bráz György (balról), Tiszaújváros polgármestere, a Szervező Bizottság társelnöke, Lehmann Tibor főrendező és Márkus Balázs, az SZB társelnöke a megnyitó ünnepségen
Bráz György (balról), Tiszaújváros polgármestere, a Szervező Bizottság társelnöke, Lehmann Tibor főrendező és Márkus Balázs, az SZB társelnöke a megnyitó ünnepségen
Tiszaújváros – Néhány önmagáért beszélő szám a Tiszaújvárosban szombaton elkezdődött 17. TVK Triatlon Nagyhétről: 500 elit versenyző, ötezernél több tömegsportoló, 40 koncert, 55 ezer érdeklődő, szurkoló. Ebből is kiolvashatjuk, hogy az augusztus 9-ig tartó, olimpiai kvalifikációs világkupával és junior Európa-kupa futammal fémjelzett nagy menetelés idén is változatos, színvonalas kikapcsolódást kínál a hazai és külföldi érdeklődőknek.

A XI. Vörösmarty- kupa és V. Országos RC hajó találkozó már a délelőtti órákban elindította a kilencnapos programsorozatot. A már hagyományos találkozó n idén először versenyzett is – nyolc kategóriában – a benevezett 120 modellező.

Az első zenei fellépő a KreAktív színpadon a szinte minden stílust kiválóan művelő Ildi Rider volt.

Az estére alaposan benépesedett Főtéren tartották meg az ünnepélyes megnyitót a Tiszaújvárosi Fúvószenekar és a Majorette-csoport közreműködésével. Az egybegyűlteket köszöntötte Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, a Szervező Bizottság társelnöke, Lehmann Tibor főrendező és Márkus Balázs, az SZB társelnöke. A rövid beszédekben elhangzott, hogy Tiszaújváros lakossága az elmúlt közel két évtized alatt magáénak érezte és érzi ma is ezt a sorozatot, mely a közösségépítésben élen járó dr. Márkus Gábornak köszönhető. A 2013-ban váratlanul elhunyt kiváló sportvezető utódai azon fáradoznak, hogy azonos színvonalon tovább ápolják az ő örökségét. Erre garancia a városi önkormányzat, az intézmények, szervezetek, a támogatók, a 300 tagú rendezői csapat példaértékű összefogása.

A ceremóniát követően Wolf Kati nagyzenekaros élőkoncertjét hallgathatta meg a publikum. A nap végén, a KreAktív színpadon a Muddy Shoes zenélt.

Vasárnap, a Borsodi Sör Napján előbb a gasztronómia kap főszerepet. A Bogratlon-Tiszaújvárosi Bográcsfőző Fesztivált a Dísztó körül rendezik meg, melynek hangulatát a Sétáló Népzenészek (Számadó zenekar) fokozzák. A baráti társaságok, intézmények, egyesületek, szervezetek csapatai között ott lesz a névadó főtámogató TVK „Tökös Vízi Karbantartók” névre keresztelt egysége is, melynek tagjai a főzőversenyen kívül a délben kezdődő, az első tombolaszerzési lehetőséget jelentő evezősversenyen is érdekeltek lesznek. Rajtuk kívül a cég további négy egysége – Boszi konyha (Olajipari Laboratórium),
Vegyesvágott (VHÜ, DS Támogatás, Központi Ügyelet, PE-1), Árnyékvadászok (EBK), LIGA MARGARIN (PP-4, O-1, PE-1) – méretteti meg magát a fakanál mellett.

A gyermekeket a Csodamalom Bábszínház Meseláda műsora szórakoztatja, de a kicsinyeknek 17 órától táncházat is tartanak.

Ezen kívül triál kerékpáros bemutató, a Kolosai Ferenc Trió szerepel a programban.

A nap fénypontját a Neoton Família nagy koncertje jelenti majd.

– Szűcs István sajtóreferens –