17. TVK Triatlon Nagyhét – Felavatták dr. Márkus Gábor szobrát Tiszaújvárosban

Akt.:
Bráz György (balról), Márkus Balázs és Márkus Gergely a szobor leleplezését követően
Bráz György (balról), Márkus Balázs és Márkus Gergely a szobor leleplezését követően - © Fotó: Kelemen Tamás
Tiszaújváros – A 17. TVK Triatlon Nagyhét pénteki folytatásában, a Jabil Napján egy bensőséges hangulatú ünnepség volt az első hivatalos program. 13 órakor, a Dísztó melletti parkban ünnepélyes keretek között avatták fel a tiszaújvárosi triatlonsport meghonosítójának, a világkupa és a Nagyhét megvalósítójának, dr. Márkus Gábornak egészalakos bronzszobrát. A város Díszpolgári címével is kitüntetett, 2013-ban elhunyt kiváló sportvezetőnek , közösségépítőnek a település önkormányzata állíttatott örök emléket. Az alkotás Józsa Lajos szobrászművész munkáját dicséri.

A szoboravatón elsőként dr. Mészáros János, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke méltatta dr. Márkus Gábor kivételes életpályáját, majd Renato Bertrandi, az Európai Triatlon Szövetség olasz elnöke idézte fel a kiváló sportvezetővel közös emlékeit. A család részéről Márkus Balázs mondott megható beszédet édesapjukról, ezt követően pedig a szobor megvalósítását kezdeményező Bráz György, Tiszaújváros polgármestere osztotta meg ünnepi gondolatait az egybegyűltekkel. A beszédek befejeztével Bráz György, Márkus Balázs és bátyja, Márkus Gergely közösen leplezte le az emlékművet.

Az eseményt – sok más mellett – megtisztelte jelenlétével Csovelyák Zita, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) Csapatvezetője, Sebestyén Júlia műkorcsolyázó Európa-bajnok, Aczél Krisztián, a Jabil Circuit Magyarország kft. ügyvezetője, Huff Zsolt, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója, Pálffy Gábor a cég kommunikációs vezetője, valamint Tiszaújváros képviselőtestületének valamennyi tagja. A Magyar Triatlon Szövetséget Lehmann Tibor szakmai alelnök, a Nagyhét főrendezője és Lipták Tamás utánpótlás-szakágvezető képviselte.

– Szűcs István sajtóreferens –


17. TVK Triatlon Nagyhét – Dupla rekord: 53 nemzet, 350 sportolója Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – A 17. TVK Triatlon Nagyhét csütörtöki, Tiszaújváros Napjának végére végérvényesen eldőlt, hogy folytatódnak a rekordok, hiszen a hétvégi világkupa és a junior Európa-kupa versenyzőinek köszöntésekor 53 nemzet lobogóját vitték be a város Főterére. Rekord a versenyzők száma is, 350-en még soha nem álltak rajthoz a két nemzetközi erőpróbán. tovább »

17. TVK Triatlon Nagyhét – Egyre nagyobb a pezsgés Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – Az időjárás némileg átrendezte a 17. TVK Triatlon Nagyhét szerdai napját, de ez cseppet sem törte meg a házigazdák és a résztvevők kedvét. A hétvégi nemzetközi események apropóján egyre nagyobb a pezsgés a városban, egyre többen – sportolók és sportvezetők – „csekkolnak be” szálláshelyeikre. Az Európai Triatlon Szövetség olasz elnöke, Renato Bertrandi például csütörtökön érkezik. tovább »

17. TVK Triatlon Nagyhét – Újabb csúcs: félezerrel többen a nyeregben

Tiszaújváros – Eddig a részvételi csúcsok megdöntése jellemzi a 17. TVK Triatlon Nagyhét szabadidősport eseményeit. A hétfői futó-rekord után, a mai napon csaknem félezerrel többen pattantak kerékpárra, mint egy évvel ezelőtt. A 2476 tagú mezőny elrajtolása mintegy 8 percet vett igénybe Tiszaújváros belvárosában. tovább »

17. TVK Triatlon Nagyhét – Futó-rekordot döntöttek Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – Nem kevesebb, mint 1215 sportember állt oda hétfő este a tiszaújvárosi 17. TVK Triatlon Nagyhét Inno-Comp Napján a szabadidősport futóverseny rajtjához. Ez a létszám bizony részvételi rekordot jelentett a házigazdák számára. tovább »

17. TVK Triatlon Nagyhét – „Katasztrófa” elhárítva, nyert a Lubi Cipki

Tiszaújváros – A 17. TVK Triatlon Nagyhét vasárnapi, Borsodi Sör Napján a gasztronómia, a sportolás és a szórakozás egyaránt jól megfért egymás mellett. A szabadidősport események teljesítésért járó tombolaszelvényeket az evezősversenyen lehetett első alkalommal gyűjtögetni. A végső győzelmet – 10 év „Katasztrófa”-uralom után – a Lubi Cipki hetese érdemelte ki. tovább »

Elrajtolt a 17. TVK Triatlon Nagyhét Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – Néhány önmagáért beszélő szám a Tiszaújvárosban szombaton elkezdődött 17. TVK Triatlon Nagyhétről: 500 elit versenyző, ötezernél több tömegsportoló, 40 koncert, 55 ezer érdeklődő, szurkoló. Ebből is kiolvashatjuk, hogy az augusztus 9-ig tartó, olimpiai kvalifikációs világkupával és junior Európa-kupa futammal fémjelzett nagy menetelés idén is változatos, színvonalas kikapcsolódást kínál a hazai és külföldi érdeklődőknek. tovább »