Miskolcra érkezik az ország legnépszerűbb akadályfutó versenye

Akt.:
Miskolcra érkezik az ország legnépszerűbb akadályfutó versenye
Miskolc – A Csanyik-völgyben rendezik meg október 13-14-én a Spartan Race-t.

A miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztályának közlése szerint a verseny miatt átmenetileg számtalan változás lép életbe a város több pontján és a közlekedésben is.

A Spartan Miskolc versenyközpontját jelentő fesztiválterületre, a Csanyik-völgybe, október 12-én, pénteken reggel nyolctól október 14-én, vasárnap este kilencig nem lehet majd autóval felhajtani. A Hegyalja és Vadas Jenő utcában megállni tilos lép életbe péntek délutántól vasárnap estig.

Október 13-án, szombaton reggel hat és délelőtt tíz között megnövekedett forgalomra és torlódásra lehet számítani az M30-as autópálya Miskolc Déli csomópontjától a Futó utca, Csermőkei út, Gózon Lajos út, Lorántffy Zsuzsanna útvonalon. A szervezők azt kérik, aki nem a versenyre tart és teheti, október 13-án kerülje el az érintett utakat a kora reggeli és délelőtti időszakban.

Forgalmi változások, parkolás

A Sportliget utcán és a Vendég úton teljes hosszában megállni tilos korlátozás lép hatályba október 12-én péntek délutántól október 14-én vasárnap estig. Ez érvényes lesz a Diósgyőri Uszoda és a DVTK Edzőközpont főépülete közötti útszakaszra is.

Október 13-án, szombaton és október 14-én vasárnap mindkét irányban megszűnik a közlekedés a Sportliget út Penny Market – Vendég utca szakaszon. A DVTK Edzőközpontot és a Diósgyőri Uszodát a DVTK Stadion vagy a Lorántffy Zsuzsanna utca felől lehet gépjárművel megközelíteni.

Ennek oka, hogy a versenyzők és kísérőik számára a DVTK Stadion környezetében mintegy kétezer parkolóhelyet jelölnek ki a szervezők, ahonnan a résztvevőket MVK különjáratok szállítják majd a Csanyik-völgybe, 6-8 perces követési idővel, a Stadion nyugati oldalán lévő parkolóból indulva.

A Fesztiválterület megközelítésére a városi közlekedési cég egyébként ingyenes Spartan különjáratot indít Felső-Majláth – Majális Park között október 13-án szombaton fél tíz és 20:20 között, valamint október 14-én vasárnap délelőtt tíz és este fél hét között.

Korlátozott nyitva tartás az állatkertben

A Spartan ideje alatt a Miskolci Állatkert csak az előre bejelentett csoportokat és a verseny résztvevőit fogadja. Az MVK ZOO járata nem üzemel, viszont helyi járattal a Majális-parki buszmegállóig továbbra is biztosított az eljutás. A fenti időszakban autóval sem megközelíthető a Miskolci Állatkert és Kultúrpark. A versenyt követően, október 15-től a megszokott téli nyitva tartás és közlekedési rend várja a látogatókat.

A versenyhez kapcsolódóan ingás és rönkös akadályelemekkel, vietnámi híddal várja a résztvevőket és a kilátogató érdeklődőket egyaránt a Miskolc Fun Zone, mely azoknak is érdekességekkel, információval szolgál, akik a város iránt érdeklődnek.

ÉM


Október 13-án szombaton változik a menetrend
Miskolc - A munkanap áthelyezés miatt változik október 13-án, szombaton a buszok és a villamosok menetrendje Miskolcon. A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. közleménye szerint a cég által üzemeltetett járatok nagy része munkanapi menetrend szerint közlekedik. Ez alól kivételt az ME és a ZOO járatok ...

Kemény feladatokat kell teljesíteniük a versenyzőknek
Miskolc - 2017-ben Kazincbarcikán már rendeztek versenyt, 2018-ban Miskolc is otthont ad a kihívásnak. A tengerentúlról indult a Spartan Race nevű akadályverseny, amelynek fő küldetése nem az, hogy versenyre bírja az indulókat, hanem hogy mindenki megtalálhassa magában a spártait, hogy mozgásra, ...Lillafüred.
BOON.HU


hirdetés