Összefogás

2024.05.01. 16:30

Településszépítő akciók Ózdon civil kezdeményezésre

Közösségi faültetést, szemétszedést és virágosítást is tartottak civil szervezetek Ózdon, szebbé varázsolva a város peremkerületeit.

Forrás: Olvasónktól

A településszépítő akciók sora Szentsimon városrészben kezdődött el, ahol Vitális István kezdeményezésére 10 juhar- és kőrisfát ültettek a sportpálya mellé a helyben élő családok.

A Falu térségében Horváthné Farkas Erika fogta össze a lelkes társaságot és gyűjtöttek össze több zsáknyi szemetet a cserdalápai temetőhöz vezető útszakasz mentén.

Szennán Scitovszky Nikolett irányításával közel 200 tő muskátlival tették szebbé a közterületeket a Szennai Nyugdíjas Klub és a Szenna Fejlesztéséért Alapítvány tagjainak közreműködésével.

Az összefogás ereje

Hódoscsépányon szintén egy takarítási akció valósult meg. A kis csapat munkáját Csépányi Róbert koordinálta. Lelkesedésüknek és tenni akarásuknak köszönhetően a Csépányi út végén, a somsályi elágazótól nem messze lévő terület tisztult meg a szeméttől.

Forrás: Olvasónktól

- Mindezen kezdeményezések és programok jól mutatják a helyi civil közösségek, az összefogás erejét, és azt a fontos szerepet, amelyet egy-egy városrész életében betölthetnek. Vallom, hogy a civil szerveződések elengedhetetlenek ahhoz, hogy városunk sorsa jobbra forduljon, hiszen erős helyi közösségek nélkül egy város sem fejlődhet igazán - mondta el az városszépítő akciók kapcsán dr. Csuzda Gábor önkormányzati képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában