Etikai kérdések

2024.05.01. 12:58

Gyurcsány hű embere felügyeli a főpolgármester munkáját a Városházán

Gyurcsány Ferenc egyik legfontosabb embere a Városházán Gál J. Zoltán, egykori szocialista kormányszóvivő. A Karácsony Gergely 2019-es kampányát vezető politikus a választás óta a főpolgármester stratégiai főtanácsadójaként működik, ám ebben a pozícióban valójában inkább felügyeli Karácsony munkáját, úgy tudni még a Facebook-posztokat is ő írja – hívja fel a figyelmet cikkében a Magyar Nemzet.

MW

A Gyurcsány Ferenccel való jó kapcsolat alapozta meg Karácsony stratégiai tanácsadójának karrierjét

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor

A "szemlőhegyi úti protekció" oda vezethető vissza, hogy Gál J. apja, Gál Zoltán az MSZMP-ben, valamint annak utódpártjában egyaránt meghatározó figura volt, s kifejezetten jó kapcsolatot ápolt többek között Apró Piroskával (Gyurcsány Ferenc anyósával) is, aki az 1990-es években informálisan sok szálat mozgatott a baloldalon. 

A szülői nexus révén Gál J. Zoltán is a Gyurcsány család bizalmába férkőzött, ezzel alapozva meg politikai karrierjét: a 2002-es választást követően két cikluson át volt parlamenti képviselő 

– olvasható a cikkben. 

Gál J. Zoltán a Medgyessy-adminisztrációban a kormányzati kommunikáció irányításáért felelt mindaddig, míg nem kiderült, hogy információkat szivárogtatott Gyurcsánynak. Ekkor elveszítette az állást, de amikor 2004-ben Gyurcsány hatalomra került a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) politikai államtitkára lett, 

2006 nyarától pedig kabinetfőnökként tevékenykedett Gyurcsány mellett, ezenkívül a kommunikációs részleget is vezette. 2008 januárjában távozott kabinetfőnöki posztjáról, de befolyásának megőrzésére vall, hogy 2010 és 2017 között a Vasárnapi Hírek című hetilap főszerkesztője volt, a lapot Gyurcsány szolgálatába állítva.

Mindezek alapján nem nehéz levonni azt a következtetést, hogy Gál J. – finoman szólva – Gyurcsány érdekeire is tekintettel végzi a munkáját a Városházán – áll a cikkben.

A további részleteket a Magyar Nemzeten ide kattintva olvashatja el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában