Krimi

2024.05.01. 19:00

Összeverték, majd a sínre fektették a magatehetetlen fiút, halálra gázolta a vonat

A két férfi biztonsági őrként dolgozott egy szórakozóhelyen.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Jaroslaw Grudzinski

Nem jogerősen 13 év és 6 hónap fegyházra ítélte a Kecskeméti Törvényszék kedden azt a két férfit, aki 23 évvel ezelőtt eszméletlenre vert, majd a sínekre fektetett egy fiatalt; az áldozatot halálra gázolta egy vonat.

Sárközy Szabolcs sajtószóvivő az MTI-vel közölte: a két férfi kidobóként dolgozott egy kecskeméti diszkóban. Egyikük ma 48, a másik 50 éves.

Összeverték, majd a sínre fektették a magatehetetlen fiút, halálra gázolta a vonat

Az áldozat 2000. október 1-jén, a 24. születésnapja előtti hajnalban ittasan tért be a szórakozóhelyre. Az ügy másodrendű vádlottja a tánctéren vitatkozni és dulakodni kezdett vele, aztán ököllel, majd viperával is megütött.

Miután odaért az elsőrendű vádlott, az ittas férfit a diszkó főbejáratához kísérték, közben többször megütötték. Onnan az elsőrendű vádlott és egy harmadik, azóta elhunyt kidobó a belváros felé vezette a bántalmazástól és ittassága miatt tényleges védekezésre képtelen fiatalt.

Az elsőrendű vádlott viperával ráütött a fiatal fejére, aki a koponyacsont-törésektől a földre rogyott, miközben megérkezett a másodrendű vádlott is.

A kidobók, hogy elkerüljék a felelősségre vonást, úgy döntöttek, hogy a magatehetetlen fiatalt a közeli sínekre fektetik, hogy a bántalmazást vonatbalesetnek álcázzák. A magára hagyott fiatalt halálra gázolta egy vonat.

A két férfi ellen előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség. A Kecskeméti Törvényszék ítélete nem jogerős, a vádlottak letartóztatását a bíróság fenntartotta.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában