Helyi közélet

2016.01.20. 21:50

A feljelentéseknél tart a „botrányvideó” ügye

Miskolc - Hivatali visszaélés címén polgári per indítását fontolgatja a nyíregyházi vállalkozó.

Miskolc - Hivatali visszaélés címén polgári per indítását fontolgatja a nyíregyházi vállalkozó.

Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó a 2014-es önkormányzati választások kapcsán miskolci visszaélésekről beszélt egy múlt pénteken nyilvánosságra jutott videóban. Ennek nyomán feljelentések sorozata indult el. Az első bejelentést magánemberként Tényi István, a „legnagyobb magyar feljelentőként” ismert budapesti lakos tette meg szombaton délben. Azt kérte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságtól, hogy hivatalból vizsgálja meg a videó igazságtartalmát és amennyiben igaztalannak bizonyulnak az állítások, tegye meg a szükséges intézkedéseket.

Visszaélés, vagy rágalmazás?

A videóban megszólított dr. Kriza Ákos polgármester már vasárnap reggeli közleményében jelezte, hogy megteszi a „szükséges jogi lépéseket”. hétfőn koradélután megtartott sajtótájékoztatóján pedig bejelentette, hogy aznap rágalmazás miatt tett feljelentést a nyíregyházi vállalkozó ellen. Mint megtudtuk, a Miskolci Rendőrkapitányságra érkezett meg ez a feljelentés.

Lakatos Miklós hétfőn beszélt arról érdeklődésünkre, hogy áll az eljárások elé és egyben jelezte, hogy arról akar egyeztetni ügyvédjével, hogy hivatali visszaélés címén polgári peres eljárást kezdeményez dr. Kriza Ákos ellen.

Az ORFK dönti el...

Szerdán a Jobbik is bejelentette, hogy megtette a feljelentést, amelyet – mint bejelentették – „a nyomozó hatóságok a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Vizsgálati Osztályához tették át”.

Úgy informálódtunk – és a korábbi gyakorlat is ezt bizonyítja –, hogy ilyen ügyekben nem a területileg illetékes rendőr-főkapitányságok végzik el a nyomozást. A feljelentéseket megküldik az Országos Rendőr-főkapitányságnak, ahol kijelölik azt a helyi nyomozóhatóságot, amely végigviszi az eljárást.

ÉM-SZB

A szocialisták kérdezik...

„Azonos-e Kovács Zsolt, dr. Kriza Ákos polgármester korábbi kabinetfőnök helyettese azzal a Kovács Zsolttal, aki 2015-ig közös építőipari céget működtetett a nyíregyházi Lakatos Miklósnéval LGM Trade 2014 Kft. néven? Vajon Lakatos Miklósné azonos-e az önkormányzati feketekasszáról beszélő nyíregyházi vállalkozó feleségével?” Ezt kérdezte dr. Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke, önkormányzati frakcióvezetője sajtótájékoztatóján.

Kijelentette, dr. Kriza Ákos polgármester a botrányvideó ügyében nem maszatolhat tovább, nem tehet úgy, mintha volt kabinetfőnök-helyettesét, korábban a városháza meghatározó emberét alig ismerné. Kovács ebben az ügyben nem magánszemély, hanem az az ember, aki a választások idején nagyhatalmú reprezentánsa volt a fideszes városvezetésnek.


Előzmények:

Miskolc, Nyíregyháza - Botrányvideó – nyíregyházi vállalkozóként ezzel a szalagcímmel került a figyelem középpontjába Lakatos Miklós, aki azt nyilatkozta: aktívan részt vett abban a lejáratókampányban, mely Miskolc jelenlegi polgármesterének ellenfelét próbálta nemtelen eszközökkel esélytelenné tenni. Beszélt továbbá feketekasszából kapott pénzekről, szolgálatokért cserébe ígért megbízásokról…

Miskolc - Miskolc polgármestere újra kijelentette, soha sem volt semmilyen kapcsolatban Lakatos Miklóssal.

Miskolc – Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc 2014-ben újjáválasztott polgármestere rágalmazásért feljelentette Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozót, aki a múlt héten az N1 TV egyik videójában azt állította: a Fidesz 2014-es miskolci önkormányzati kampányában dolgozott másokkal együtt és “feketekasszából” fizettek nekik ezért.

Miskolc, Nyíregyháza – Nyilvánosságra került az N1TV videója a neten széles körben, amelyen Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó azt állítja, a Fidesz 2014-es miskolci önkormányzati kampányában „feketekasszából” fizetve dolgozott.

Miskolc, Nyíregyháza – A „botrányvideóban” szereplő nyíregyházi vállalkozó szerint az igazság győzni fog.

Miskolc - Pásztor Albert, Miskolc korábbi rendőrkapitánya a 2014-es önkormányzati választásokon a baloldali ellenzék polgármesterjelöltje volt.

Miskolc, Budapest - Tényi István szerint a rendőrségnek meg kell vizsgálni az állítások igazságtartalmát és büntetni a hamis tanúzást.

Miskolc - Bírósághoz fordul az alaptalan vádaskodások miatt Miskolc polgármestere.

Miskolc - Nyilvánosságra került az N1TV videója a neten széles körben, amelyen Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó részletesen beszámol róla, hogyan vett részt a Fidesz miskolci önkormányzati kampányában.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában