Helyi közélet

2015.08.12. 10:18

Küldjön hírt - Ki fogja kinyitni a szellőzőket a miskolci buszokon a kánikulában?

Miskolc - <em>A buszvezetőt kérdésemre azt mondja, nem az Ő feladata. Nyissa ki az utas, ha melege van. Szép mutatvány lenne, ha 60 éves nő létemre, menet közben felmásznék az ülésre kinyitni. A fiatalok még bírják a meleget, de az idősebbek nem. A fiatalt nem tudom megkérni, hogy nyissa ki, mert nem hallja a "zenés füldugótól"</em> - írja Olvasónk.

Miskolc - A buszvezetőt kérdésemre azt mondja, nem az Ő feladata. Nyissa ki az utas, ha melege van. Szép mutatvány lenne, ha 60 éves nő létemre, menet közben felmásznék az ülésre kinyitni. A fiatalok még bírják a meleget, de az idősebbek nem. A fiatalt nem tudom megkérni, hogy nyissa ki, mert nem hallja a "zenés füldugótól" - írja Olvasónk.

Nyár van, meleg, hőségriadó. A miskolci közlekedési cégnél nincsen arra vonatkozó rendelkezés (legalábbis az utastájékoztató füzetben nem találtam ilyet), hogy ilyen tikkasztó melegben a buszok tetőablakait kinyissák. A buszvezetőt kérdésemre azt mondja, nem az Ő feladata. Nyissa ki az utas, ha melege van. Szép mutatvány lenne, ha 60 éves nő létemre, menet közben felmásznék az ülésre kinyitni. A fiatalok még bírják a meleget, de az idősebbek nem. A fiatalt nem tudom megkérni, hogy nyissa ki, mert nem hallja a "zenés füldugótól". Talán ha a végállomáson vagy reggel kiindulás előtt kinyittatnák, egyszerűbb lenne, mint menet közben. Az állatok szállítására van szabályzat, hogy nem lehet, csak nyitott kocsiban.Talán ettől lenne élhetőbb a város és nem a WiFi-től.

A korszerű utas tájékoztatásról, naponta hallunk a médiában. Az őszi választáskor nagy sebbel -lobbal átadtak néhány tájékoztató táblát. Azóta, mintha már nem lenne olyan fontos. A tavaszi Közlekedési fórumon is megkérdeztem, mikor fognak működni, akkor azt a választ kaptam, hogy az ÉMÁSZ, még nem kötötte be a hiányzókat. Bár azóta sok helyen láttam, hogy kész van, mégsem működnek, csak nem kell megvárni a következő választást?

Örömmel vettük, hogy a 2-es buszon kívül, be és kijön a Búza térről még két busz, a 28-as és a 43-as is, csak azt nem értjük miért 1 perc különbséggel indulnak a 2-es előtt vagy után, aztán a következőre 15-20 percet kell várni megint.

Az új menetrend összeállításakor azt ígérték, könnyebb lesz az átszállás egyik buszról a másikra, sajnos nem ezt tapasztaljuk, legalábbis az Avasról lejőve a Szentpéteri kapu felé és vissza is, főleg hétvégén amikor 20 percenként járnak a buszok.


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - "Ha az ÁNTSZ ellenőrizné az üléseket, a kapaszkodókat bakterológiai szempontból, biztos meglepődnénk, hogy nemcsak a pénzen van sok kórokozó (korábban volt ilyen vizsgálat, hogy milyen koszos a pénz)" - írja Olvasónk. tovább »

Miskolc - Nem lehet az MVK járműveire nem vissza­zárható csomagolású étellel, itallal felszállni. tovább »

Miskolc - "Pénteken délután 3 körül nyugodtan utazok a villamoson, felszáll egy hölgy és a kislánya egy-egy pohár itallal vagy jégkásával a kezükben. Egyszer csak a villamosvezető ajtót törve hátrafut majd így szól" - kezdi levelét Olvasónk. tovább »

Miskolc - Itt a nyár kellős közepe, tombolnak hormonok és előfordul, hogy a tömegközlekedési eszközön se bírunk magunkkal, mint ahogy az a pár, akiket egy nehezen félreérthető szituban kaptak lencsevégre a miskolci villamoson. tovább »

Miskolc - Képrejtvény: ez már aktus vagy csak előjáték? Úgy látszik hódít a public sex Miskolcon, legutóbb a villamosmegállóban teljesedett be egy szerelem, újabban már megvárják a villamost is. tovább »

Miskolc - Újabb észrevétel érkezett egyik Olvasónktól a miskolci közösségi közlekedés kapcsán: ezúttal a 21B-s járat utasainak viselkedése és a jármű tisztasága nem volt rendben. tovább »

Miskolc - A kakaós csigás eset óta újabb és újabb történeteket kapunk Olvasóinktól a miskolci közösségi közlekedés kapcsán. Azzal mindenki tisztában van, hogy nem felelhet minden utasért az MVK és nem állhat minden buszon plusz ember, de az sem járja, ha a piti dolgok miatt vegzálják az utasokat. Íme a sztori! tovább »

Miskolc - Olvasónk elvesztette az összes iratát, majd beindult a szokásos kálvária: mindenből újat, rengeteg pénz és idő. Aztán felhívták az MVK-tól, hogy ott van náluk az összes irat… tovább »

Miskolc – Egy szemfüles olvasónk küldte be a fenti fotót nem sokkal hajnali 1 előtt. Videót is kaptunk, de azt inkább nem publikálnánk, mert az már csak felnőtt portálon állná meg a helyét. tovább »

Miskolc - Nem egyedi eset, hogy az MVK ellenőreivel konfliktusba keverednek azok az utasok, akik ivásra, ne adj Isten evésre vetemednének a járatokon. Nemrég egy energiaital miatt, most egy kakaós csiga miatt feszültek egymásnak az ellenőrök és az utasok. Olvasónk beszámolója. tovább »

Miskolc - A tegnapi energiaitalos cikk miatt összeszedtük és animált képekkel illusztráltuk azokat az eseteket, amikor bárkit, bármikor leszállíthat egy ellenőr. tovább »

Miskolc - A közösségi oldalon terjed egy poszt, miszerint egy kibontott energiaital miatt szállítottak le egy lányt a miskolci 35-ös buszról. Június 15-től valóban van egy ilyen szabály. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában