Facebookon terjed: Energiaital miatt szállítottak le egy lányt a buszról Miskolcon

Akt.:
Facebookon terjed: Energiaital miatt szállítottak le egy lányt a buszról Miskolcon
Miskolc – A közösségi oldalon terjed egy poszt, miszerint egy kibontott energiaital miatt szállítottak le egy lányt a miskolci 35-ös buszról. Június 15-től valóban van egy ilyen szabály.

A sztori:

“Az MVK Zrt-nél új szabályozás (lehet régi, csak most már használják is) lépett életbe. Nem lehet nyitott üdítős flakonnal buszon utazni (pl energia italos fém doboz). Ma egy fiatal lányt szállítottak le elég erőteljesen felszólítva a délutáni 35-ös járatról mert a kezében volt valami dobozos üdítő, és megbüntették. Igaz, én nem láttam még sehol kiírva ezt az új szabályt, a lány is kérdezte, hogy hát mióta, és miért, és hol lett erről bárki tájékoztatva, de csak annyi volt a “kedves” ellenőr válasza, hogy tegnap óta nem lehet (2015.06.15) és amúgy is, nem Ő (ellenőr) utazik a buszon, hanem a lány, ezért a lánynak kell ismerni minden új szabályt. (tényleg ez volt az indok: “Hát nem én utazok, hanem Maga!”) Nagyon igazságtalan helyzet volt, lévén a forgóban egy hangos család éppen nyitott döneres dobozból falta az uzsonnát. Kérdem én, őket miért nem szállították le, miért csak a bérlettel, és kulturált viselkedéssel, valamint tiszta ruhával rendelkező lányt?

Az új menetrend könyv 61. oldalán a kiegészített tiltólistában így szerepel ez a számomra új szabály: “csomagolatlan, vagy nem visszazárhatóan nyitható csomagolású élelmiszerrel, vagy itallal utazni”

Figyeljetek az új szabályra, nagy divat most az energia ital. Ne adjunk lehetőséget ilyen módon új bevételhez juttatni az MVK-t.”

És valóban, az új szabályzatban megtalálható ez a pont. Innen letölthető, a PDF 17. oldalán kell keresni.

Címkék: , , , ,