MVK: Csak visszazárható itallal

Akt.:
Illusztráció - A lányok csak akkor szállhatnának fel a buszra Miskolcon, ha visszazárható üvegben lenne, s nem lenne szeszes az ital
Illusztráció - A lányok csak akkor szállhatnának fel a buszra Miskolcon, ha visszazárható üvegben lenne, s nem lenne szeszes az ital
Miskolc – Nem lehet az MVK járműveire nem vissza­zárható csomagolású étellel, itallal felszállni.

Több olvasói megkeresés is érkezett portálunkhoz, és az interneten is találni eseteket azzal kapcsolatban, hogy az MVK Zrt. járműveiről leszállítottak utasokat, mert üdítővel, vagy például jégkásával a kezükben szálltak fel. Annak jártunk utána, hogy milyen szabályok vonatkoznak erre.

Az MVK Zrt. hatályos utazási feltétele elég egyértelműen fogalmaz: az utasnak tilos fagylalttal, jégkrémmel, csomagolatlan, vagy nem visszazárhatóan nyitható csomagolású élelmiszerrel, vagy itallal utazni, mivel az mások ruházatát, testi épségét, vagy a jármű tisztaságát is veszélyeztetheti. Egy palackos üdítő tehát rendben, de a nyitott poharas jégkása, vagy felbontott dobozos ital már nem.

Pótdíjra számíthat

„Nem egyszer előfordult, hogy utasok fagyival, vagy kezükben például kinyitott sörösdobozzal próbálnak meg felszállni a járművekre, és meglepődve tapasztalják, hogy a járművezető nem engedi fel őket. Ezért is hívjuk fel folyamatosan utasaink figyelmét arra, hogy tilos fagyit enni és szeszes italt fogyasztani a járműveken” – hangsúlyozza Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője. Hozzátette: a kánikula idején külön felhívták a járművezetők és ellenőrök figyelmét, hogy engedjék a vízzel való felszállást a járművekre.

Ha valaki mégis így tesz és a villamosra, buszra fagyival, szeszes italt fogyasztva száll fel, az az utazási feltételek megsértéséért pótdíj büntetésre számíthat akkor is, ha érvényes utazási okmánnyal rendelkezik. Nemrég akadt olyan „fagyis” eset, amelyet az illetékes felettes szervhez is eljuttatott az utas panaszként. A hatóság is egyértelműen az utast marasztalta el.

buszon

Magyarországon nem csupán az MVK Zrt. járatain tilos fagylaltot, ételt, italt fogyasztani, de például a BKK vagy a Debrecen Közlekedési Vállalat utazási feltételeiben szintén megtalálhatók ezek a korlátozások. Számos külföldi példa is rendelkezésre áll, például Skócia vagy Anglia több városában sem lehet a járműveken ételt és italt fogyasztani.

Pásztor Imre kitért arra is, hogy kiemelt figyelmet fordítanak az új villamosok tisztaságára. „Az utazási komfort egyik fontos jellemzője a jármű tisztasága, hiszen a megállóba érkező villamost megpillantva már kialakul egy kép a közlekedési társaságról az utasok szemében. A külső megjelenés mellett a járművek belső tisztasága is ugyanolyan fontos, de ezt csak addig tudja garantálni a közlekedési vállalat, amíg az utasok is vigyáznak rá” – mondja.

Sajnos sokszor olyan szennyeződéssel „találkoznak”, melynek eltávolítása nagyon nehéz, esetenként a maradéktalan eltávolítás szinte lehetetlen a takarítógépekkel, ilyenkor más, költséges megoldásra van szükség, például a kárpitot kell cserélni.

ÉM-HI


Az MVK Zrt. hivatalos szabályzata és a büntetési tételek ITT érhetőek el!


villamoson


Küldjön hírt – “Nem érdekel, hogy kilyukasztotta a jegyét, le lehet szállni, majd megbüntetik”

Miskolc – “Pénteken délután 3 körül nyugodtan utazok a villamoson, felszáll egy hölgy és a kislánya egy-egy pohár itallal vagy jégkásával a kezükben. Egyszer csak a villamosvezető ajtót törve hátrafut majd így szól” – kezdi levelét Olvasónk. tovább »

Mi járhat a lovagló pózos utazásért a villamoson?

Miskolc – Itt a nyár kellős közepe, tombolnak hormonok és előfordul, hogy a tömegközlekedési eszközön se bírunk magunkkal, mint ahogy az a pár, akiket egy nehezen félreérthető szituban kaptak lencsevégre a miskolci villamoson. tovább »

Fotó: Lovagló pózban utazó hölgy a miskolci villamosról

Miskolc – Képrejtvény: ez már aktus vagy csak előjáték? Úgy látszik hódít a public sex Miskolcon, legutóbb a villamosmegállóban teljesedett be egy szerelem, újabban már megvárják a villamost is. tovább »

Olvasónk küldte: Otthon is a szoba közepére?

Miskolc – Újabb észrevétel érkezett egyik Olvasónktól a miskolci közösségi közlekedés kapcsán: ezúttal a 21B-s járat utasainak viselkedése és a jármű tisztasága nem volt rendben. tovább »

Újabb MVK-s sztori: Csak a kakaós csigáért büntetnek, a vodkáért nem?

Miskolc – A kakaós csigás eset óta újabb és újabb történeteket kapunk Olvasóinktól a miskolci közösségi közlekedés kapcsán. Azzal mindenki tisztában van, hogy nem felelhet minden utasért az MVK és nem állhat minden buszon plusz ember, de az sem járja, ha a piti dolgok miatt vegzálják az utasokat. Íme a sztori! tovább »

Küldjön hírt – Nagyon ráfázott az olvasónk az MVK ügyfélszolgálattal

Miskolc – Olvasónk elvesztette az összes iratát, majd beindult a szokásos kálvária: mindenből újat, rengeteg pénz és idő. Aztán felhívták az MVK-tól, hogy ott van náluk az összes irat… tovább »

Olvasónk küldte: Miskolci villamosmegállóban szexelt egy pár

Miskolc – Egy szemfüles olvasónk küldte be a fenti fotót nem sokkal hajnali 1 előtt. Videót is kaptunk, de azt inkább nem publikálnánk, mert az már csak felnőtt portálon állná meg a helyét. tovább »

Kakaós csiga miatt bírságoltak volna a villamoson az ellenőrök Miskolcon

Miskolc – Nem egyedi eset, hogy az MVK ellenőreivel konfliktusba keverednek azok az utasok, akik ivásra, ne adj Isten evésre vetemednének a járatokon. Nemrég egy energiaital miatt, most egy kakaós csiga miatt feszültek egymásnak az ellenőrök és az utasok. Olvasónk beszámolója. tovább »

Mit nem szabad a miskolci buszokon?

Miskolc – A tegnapi energiaitalos cikk miatt összeszedtük és animált képekkel illusztráltuk azokat az eseteket, amikor bárkit, bármikor leszállíthat egy ellenőr. tovább »

Facebookon terjed: Energiaital miatt szállítottak le egy lányt a buszról Miskolcon

Miskolc – A közösségi oldalon terjed egy poszt, miszerint egy kibontott energiaital miatt szállítottak le egy lányt a miskolci 35-ös buszról. Június 15-től valóban van egy ilyen szabály. tovább »