Újabb MVK-s sztori: Csak a kakaós csigáért büntetnek, a vodkáért nem?

Csak a kakaóscsigáért büntetnek, a vodkáért nem? - illusztráció
Csak a kakaóscsigáért büntetnek, a vodkáért nem? - illusztráció
Miskolc – A kakaós csigás eset óta újabb és újabb történeteket kapunk Olvasóinktól a miskolci közösségi közlekedés kapcsán. Azzal mindenki tisztában van, hogy nem felelhet minden utasért az MVK és nem állhat minden buszon plusz ember, de az sem járja, ha a piti dolgok miatt vegzálják az utasokat. Íme a sztori!

A közeli napokban az egyik este hazafelé tartva úgy döntöttünk, hogy ha már ebben a hónapban (is) jelentős összeggel támogattuk az MVK-t, akkor igénybe vesszük a szolgáltatásait, mely szerint kulturált körülmények között és időben elszállít minket A pontból B-be. Az úton azért akadt pár elbizonytalanító tényező – kezdi levelét Olvasónk.

Felszállván a buszra – természetesen első ajtó nincs is ezzel baj – tapasztaltuk, hogy ismeretlen eredetű folyadék terül el bizonyos részeken, de sajnos nem ez volt az első ilyen eset, így nem is foglalkoztunk vele. Későbbiekben a kanyargós útnak és a sofőr „padlógáz” stílusának köszönhetően egy vodkás üveg többször hangos csörömpöléssel jelezte, hogy ő is jelen van és valószínűleg belőle származik az ismeretlen kis patak a padlón. A hangzavarnak egy leszálló fiatal utas vetett végett, pedig ő is fizetett a kulturált utazásért, de most még be is dolgozott a cégnek. Köszönjük neki!

Az egyik megállóban megható – feltehetően családi – jelenet törte meg az unalmas utazást. Adott volt egy részeg nagyapa, aki segítség nélkül talán csak a fekvésre volt képes, de őt támogatta a fia, aki családszeretetről, nagy erőről és zsonglőr képességekről adott tanubizonyságot. Egyik kezével felemelte az „elfáradt” öreget a buszra a másik kezében pedig két bontott sörösüveget egyensúlyozott. Mivel egy kis kilöttyenés történt, így ezt a kétségkívül nehéz gyakorlatot 9,7 ponttal értékeltük tízes skálán. Mindez persze nem az első ajtónál történt, ahol mindenki más felszállt, de ne gondoljunk rosszat embertársainkról. A feltételezett család unokakorú tagjának csak statiszta szerep jutott a műveletben, de aktívan figyelt és itta magába a példát, amiket a két felnőtt mutatott be a helyes, közösségben történő viselkedésről. A procedúra természetesen a leszállásnál is megismétlődött, de mivel az öreg itt bőszen kapaszkodott az ajtóba jobbnak láttuk, ha most nem pontozunk.

Egy nap nem múlik el a hiába, ha aznap tanultunk valamit. Ma megtudtuk, hogy részegen, büdösen, sört kipocsolva lehet utazni a buszon, másik 2 cikkből pedig megtudtam, hogy bontott energiaitallal és kakaós csigával nem…


Kapcsolódó cikkek:

Facebookon terjed: Energiaital miatt szállítottak le egy lányt a buszról Miskolcon

Miskolc – A közösségi oldalon terjed egy poszt, miszerint egy kibontott energiaital miatt szállítottak le egy lányt a miskolci 35-ös buszról. Június 15-től valóban van egy ilyen szabály. tovább »

Mit nem szabad a miskolci buszokon?

Miskolc – A tegnapi energiaitalos cikk miatt összeszedtük és animált képekkel illusztráltuk azokat az eseteket, amikor bárkit, bármikor leszállíthat egy ellenőr. tovább »

Kakaós csiga miatt bírságoltak volna a villamoson az ellenőrök Miskolcon

Miskolc – Nem egyedi eset, hogy az MVK ellenőreivel konfliktusba keverednek azok az utasok, akik ivásra, ne adj Isten evésre vetemednének a járatokon. Nemrég egy energiaital miatt, most egy kakaós csiga miatt feszültek egymásnak az ellenőrök és az utasok. Olvasónk beszámolója. tovább »

Küldjön hírt – Nagyon ráfázott az olvasónk az MVK ügyfélszolgálattal

Miskolc – Olvasónk elvesztette az összes iratát, majd beindult a szokásos kálvária: mindenből újat, rengeteg pénz és idő. Aztán felhívták az MVK-tól, hogy ott van náluk az összes irat… tovább »