Helyi közélet

2015.08.09. 20:28

17. TVK Triatlon Nagyhét - Putnóczki Dorka bronzérmes a junior Európa-kupán

Tiszaújváros - Az ifjúsági kora ellenére rendkívül éretten versenyző Putnóczki Dorka révén bronzérmet ünnepelhettünk a tiszaújvárosi ETU Triatlon Junior Európa-kupa női versenyében, míg a fiúknál a negyedik helyen végzett Dévay Márk volt a legjobb magyar. Mindkét futamban brit sportoló szerezte meg az elsőséget.

Tiszaújváros - Az ifjúsági kora ellenére rendkívül éretten versenyző Putnóczki Dorka révén bronzérmet ünnepelhettünk a tiszaújvárosi ETU Triatlon Junior Európa-kupa női versenyében, míg a fiúknál a negyedik helyen végzett Dévay Márk volt a legjobb magyar. Mindkét futamban brit sportoló szerezte meg az elsőséget.

A szupersprint távon megrendezett verseny 500 méteres úszásának végén Putnóczki Dorka 5 mp-el előzte meg a második japán Fuka Segát, akivel a selejtezőben is egy futamban „kínozták” egymást. Az 12,5 km-es kerékpározás első körében Dorka még vezetett, de a japán lány, a brit junior válogatott két tagja, Sophie Alden és Olivia Matthias, valamint az osztrák Theresa Feuersinger pár száz méterrel később beérte őt, így öten igyekeztek meghatározó különbséget elérni a már ekkor fél percnél is több hátrányban tekerő üldözőkhöz képest . Újabb két kör elteltével egy perchez közelített a szökevények előnye. A második depózásnál 1:16 perc különbséget mutatott az óra, így biztosra vehető volt, hogy a dobogósok ebből az ötösből kerülnek ki. Az első futó kilométereken a brit Olivia Mathias olyan tempót diktált, amivel senki nem tudott lépést tartani. A második helyen azonban Putnóczki haladt, Sega társaságában. A mindent eldöntő utolsó 1800 méteren a futás elején 1:05 perc hátrányból indult brit Bronwen Owen elképesztő teljesítménnyel felrobogott a második helyre. Mathias-tól már nem lehetett elvenni az aranyat, míg a mindössze 16 éves Putnóczki Dorka bronzzal örvendeztette meg a tiszaújvárosi közönséget!

Nyert az olimpiai bajnok

A selejtezőkben létrejött holtverseny miatt 30 helyett 31 tagú fiú mezőny úszásának első körét Dévay Márk hozta elsőként, de az elsőéves ifjúsági Lehmann Csongor harmadik helye is figyelemre méltó volt. A partot érés Dévaynak és az idősebb Lehmann-fivérnek, Bencének sikerült legjobban. Ők ketten egy kört tekertek az üldözők előtt, akik közül 16-an – további három magyarral, Lehmann Csongorral, Soós Gergővel, Zékány Nagy Patrikkal - csatlakoztak hozzájuk. Ebben a csoportban haladt a tavalyi, nanjingi ifjúsági olimpia bajnoka, a brit Ben Dijkstra és a kínai verseny bronzérmese, a dán Emil Deleuran Hansen is.

A második váltás és öltözés a korosztályos olimpiai bajnoknak sikerült legjobban, de pár másodpercre a skandináv sportoló és a magyar fiúk közül Dévay és Lehmann Bence is ott lihegtek a nyakában. Az első kör végén Dijkstra távolodni látszott, melyet célig stabilizálni tudott. Az ezüstért Hansen jelentkezett be, míg a bronz-csata Dévay és az izraeli Ran Sagiv között zajlott. A célba érkezésnél az első két helyen nem változott a sorrend, a harmadik hely sorsa viszont csak az utolsó 100 méteren dőlt el Ran Sagiv javára. Legjobb magyarnak a negyedikként befutó Dévay Márk bizonyult, viszont a mieink közül még további hárman – Lehmann Csongor, Soós Gergő Lehmann Bence – zártak a top tízben.

Az érmeket Renato Bertrandi, az Európai Triatlon Szövetség (ETU) olasz elnöke, a virágokat és a pénzdíjakat dr. Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere adta át

A döntőbe jutott valamennyi magyar versenyzőt külön is felszólították az eredményhirdető színpadra, ahol Lehmann Tibor főrendező, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke nyújtott át hasznos ajándékot a sportolóknak.

- Szűcs István sajtóreferens -


Tiszaújváros - A 17. TVK Triatlon Nagyhét vasárnapi, TVK Napja a TREK Magyar Utánpótlás Gálával vette kezdetét, melyen a gyermek és serdülő korcsoportos országos ranglista 16-16 legjobb versenyzője mérhette össze tudását a délutáni nemzetközi versenyek díszletei között. A szervezők lehetőséget adtak egy bolgár és egy szlovák fiatalnak is, akik nemzetközivé avatták a magyar gálát. tovább »

Tiszaújváros - Kovács Zsófia, Vanek Margit, Horváth Zsanett, Király István, Tarnai László, Tóth Tamás és Ifj. Faldum Gábor veheti fel a küzdelmet a 19. TVK ITU Triatlon Világkupa vasárnapi, tiszaújvárosi döntőjében a sportág elitjével. tovább »

Tiszaújváros - Hat magyar lány és hét fiú jutott be a mai selejtezőkből az ETU Junior Triatlon Európa-kupa fináléjába, melyet a tiszaújvárosi 17. TVK Triatlon Nagyhét vasárnapi utolsó napján rendeznek meg Tiszaújvárosban. tovább »

Tudtuk, hogy lesz sírás, zokogás, néma üvöltés, kirohanás a világból, hiszen túl frissek a sebek. Tudtuk, hogy iszonyatosan nehéz lesz, és persze nem tévedtünk. De bármennyire is fájt, mardosott, ott kellett lennünk, mert ezt diktálta agyunk, szívünk, lelkünk. Szobrot avattunk tegnap Tiszaújvárosban, a tisztelet, a megbecsülés, de leginkább a szeretet szobrát. Szűcs István jegyzete. tovább »

Tiszaújváros - A 17. TVK Triatlon Nagyhét pénteki napjának második felében futók népesítették be Tiszaújváros utcáit. tovább »

Tiszaújváros - A 17. TVK Triatlon Nagyhét pénteki folytatásában, a Jabil Napján egy bensőséges hangulatú ünnepség volt az első hivatalos program. 13 órakor, a Dísztó melletti parkban ünnepélyes keretek között avatták fel a tiszaújvárosi triatlonsport meghonosítójának, a világkupa és a Nagyhét megvalósítójának, dr. Márkus Gábornak egészalakos bronzszobrát. A város Díszpolgári címével is kitüntetett, 2013-ban elhunyt kiváló sportvezetőnek , közösségépítőnek a település önkormányzata állíttatott örök emléket. Az alkotás Józsa Lajos szobrászművész munkáját dicséri. tovább »

Tiszaújváros - A 17. TVK Triatlon Nagyhét csütörtöki, Tiszaújváros Napjának végére végérvényesen eldőlt, hogy folytatódnak a rekordok, hiszen a hétvégi világkupa és a junior Európa-kupa versenyzőinek köszöntésekor 53 nemzet lobogóját vitték be a város Főterére. Rekord a versenyzők száma is, 350-en még soha nem álltak rajthoz a két nemzetközi erőpróbán. tovább »

Tiszaújváros - Az időjárás némileg átrendezte a 17. TVK Triatlon Nagyhét szerdai napját, de ez cseppet sem törte meg a házigazdák és a résztvevők kedvét. A hétvégi nemzetközi események apropóján egyre nagyobb a pezsgés a városban, egyre többen - sportolók és sportvezetők - „csekkolnak be” szálláshelyeikre. Az Európai Triatlon Szövetség olasz elnöke, Renato Bertrandi például csütörtökön érkezik. tovább »

Tiszaújváros - Eddig a részvételi csúcsok megdöntése jellemzi a 17. TVK Triatlon Nagyhét szabadidősport eseményeit. A hétfői futó-rekord után, a mai napon csaknem félezerrel többen pattantak kerékpárra, mint egy évvel ezelőtt. A 2476 tagú mezőny elrajtolása mintegy 8 percet vett igénybe Tiszaújváros belvárosában. tovább »

Tiszaújváros - Nem kevesebb, mint 1215 sportember állt oda hétfő este a tiszaújvárosi 17. TVK Triatlon Nagyhét Inno-Comp Napján a szabadidősport futóverseny rajtjához. Ez a létszám bizony részvételi rekordot jelentett a házigazdák számára. tovább »

Tiszaújváros - A 17. TVK Triatlon Nagyhét vasárnapi, Borsodi Sör Napján a gasztronómia, a sportolás és a szórakozás egyaránt jól megfért egymás mellett. A szabadidősport események teljesítésért járó tombolaszelvényeket az evezősversenyen lehetett első alkalommal gyűjtögetni. A végső győzelmet - 10 év „Katasztrófa”-uralom után - a Lubi Cipki hetese érdemelte ki. tovább »

Tiszaújváros - Néhány önmagáért beszélő szám a Tiszaújvárosban szombaton elkezdődött 17. TVK Triatlon Nagyhétről: 500 elit versenyző, ötezernél több tömegsportoló, 40 koncert, 55 ezer érdeklődő, szurkoló. Ebből is kiolvashatjuk, hogy az augusztus 9-ig tartó, olimpiai kvalifikációs világkupával és junior Európa-kupa futammal fémjelzett nagy menetelés idén is változatos, színvonalas kikapcsolódást kínál a hazai és külföldi érdeklődőknek. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában