BOON - Sport - DVTK

2016.08.01. 14:23

FTC vs. DVTK - Egyjátszmás "teniszmeccsen" adogató gép volt a Ferencváros

Miskolc - Bár a kritikus első húsz percet kihúzta a Diósgyőri VTK, de nem volt esélye a bajnok otthonában.

Miskolc - Bár a kritikus első húsz percet kihúzta a Diósgyőri VTK, de nem volt esélye a bajnok otthonában.

A labdarúgó NB I 3. fordulójában, szombaton este a fővárosban Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK meccset rendeztek. Mindkét csapat száz százalékos teljesítménnyel, 2 győzelemmel várta azt az összecsapást, amelyen a hazaiaknak volt nagyobb veszítenivalójuk, hiszen a Bajnokok Ligájából való kiesés után borút hozó felhők gyűltek össze a Népligetben, amelyet csak egy magabiztos győzelem tudott felszakadoztatni. A DVTK csapatát erősen védekezősre állította össze Horváth Ferenc vezetőedző, aki abban bízhatott, hogy most is úgy lesz, mint az előző két meccsen, amikor egyaránt hátrányba került a csapat, és jól gyakorolták a védekezést Liptákék, különösen a fordítások után. Az kevésbé számított meglepetésnek a vendégek összeállítását illetően, hogy két védekező középpályással kezdtek a piros mezesek, hogy Oláh B. mellé Daushvili is bekerült a csapatba, viszont Németh M. kezdőbe állítása nagyon is az volt, ahogy az is, hogy nem Bacsa vagy valaki más volt a DVTK legelső embere, hanem a játékmester, Bognár – nyilván azért, hogy a neki fellőtt labdákat jó technikájával elvezesse a kapuig, és esetleg góllal fejezze be az egyéni akcióit, ahogy ezt az előző két hétben is tette.

Mintha árvíz lenne

Nos, ez nem jött be, nem jöhetett be, mert akkora prést kapott a Diósgyőr, hogy a szusz is alig maradt a játékosokban a félidő végéig. Mivel az elején még volt energia és magas fokú koncentráció, a kritikusnak számító első húsz percet kihúzták kapott gól nélkül a vendégek. Ebben a szakaszban olyan jól sikerült a védőmunka, hogy a 12. percben egy viszonylag nagy lehetőséget, és a 19-ben egy Gera lövést leszámítva nem volt lehetősége az FTC-nek. Aztán a 21. percben jött egy Djuricin helyzet, ami azt támasztotta alá, hogy azért keményen benne van a meccsben, hogy előnyt szerez a hazai együttes. Már csak azért is, mert a DVTK nagyon szűk területen futballozhatott, pontosabban védekezhetett, úgy, mintha árvíz lenne, csak dobálták a „homokzsákokat” a nagy erővel érkező víz útjába a gátőrök. De aztán csak átszakadt a töltés, egy résen át utat tört magának a Ferencváros, vagyis kiderült, hogy a víz az úr. A hátrányba került DVTK vezetőedzője erre reagálva szerkezeti változtatást hajtott végre, az addig jól játszó Oláh B. lett az áldozat, ugyanis a két védekező középpályás közül egyet lehozott Horváth Ferenc, hogy esetleg esélyük legyen a pontszerzésre azzal, hogy Griffiths pályára lép. A gondolat az lehetett, hogy vele erősödhet a támadójáték, és ezzel összefüggésben a rutinosabb Daushvili pályán tartására szavazott a szakvezető, ő lett az egyedüli védekező középpályás. Viszont ennek a hadrendváltásnak nem sok jele mutatkozott a csapatjátékban, hacsak azt nem vesszük annak, nagyon nagy jóindulattal, hogy miután a játékrész hajrájában kihagyott egy ziccert az FTC, a 44. percben sikerült eljutnia a hazai kapuig a DVTK-nak, így Dibusz végre találkozhatott a labdával.

Fordulás után

A második félidő első perceiben szintén az FTC játszott fölényben, a labda csak ritkán jött át a védekező térfelükre, és amikor az 51. percben egy pontrúgásból gólt értek el, tulajdonképpen eldőlt a meccs. Innentől a hazaiak felszabadultan, nyomás nélkül játszhattak, és mivel nagy kedvvel futballoztak, így további lehetőségeik is adódtak. Úgy haladtak előre, hogy egy ziccert kihagytak, egy gólt pedig szereztek. Ennek eredményeként a 67. percben már 4–0-ra vezettek, és mivel totálisan eldőlt a meccs, ekkoriban mintha egy picit hátradőltek volna. A levegőhöz jutott DVTK részéről a 72. percben Bognár eresztette el az első komoly, de kaput tévesztő lövést. Majd ugyanő próbálkozott egy minutummal később, a megpattanó lövése után először akadt dolga a hazai kapusnak (!), aztán nem sokkal ezután Lipták akár szépíthetett is volna. A Diósgyőr végül a csereként beállt Vela bombagóljával érte el ugyanezt, ami nem az eredmény tekintetében adott reményt, hanem a játékos megítélésében, ugyanis a múlt heti bemutatkozása során 60 perc játéklehetőséget kapott, és ezalatt semmit nem mutatott középpályásról kiderült, hogy mégiscsak lehet benne valami. A bekapott gól után az FTC vezetőedzője kettős cserével frissített, majd nem sokkal később a harmadik ilyen lehetőségét is ellőtte. Az érkező új hullám még kétszer bemosta a labdát a vendégkapuba, igaz, ehhez azért mások is kellettek, mivel a 84. percben érkezett találat tulajdonképpen egy öngól volt, a 86-ban született hatodik gólt pedig leszállás előzte meg. De ez már nem osztott, nem szorzott, ahogy a végén Tamás M. újabb szépítése sem.

A teniszmeccsszerű eredménnyel teljesen megérdemelten nyert a végig jól adogató, a védőjátékra kárhoztatottal szemben. Egy olyan meccsen, amelyen a most látott Ferencváros ellen aligha lett volna esélye bármilyen más taktikával vagy felállásban pontszerzésre a DVTK-nak, ahogy bármelyik más hazai csapatnak sem. Kár, hogy a Ferencváros nem másfél hete játszott így, mert ez esetben a Diósgyőr elleni bajnoki előtt újra BL-meccsen lett volna jelenése. És ez esetben egy kevésbé motivált együttes ellen, valószínűleg nem ilyen erős összeállításban játszott volna Ferencváros ellen, és így egy picivel több esélye lett volna a DVTK-nak. Ugyanis most a pályán nagyon alulmaradt a Diósgyőr, csak a lelátón volt egyenrangú a küzdelem, a 700 fős vendégszektor hang­erejének köszönhetően.


Jegyzőkönyv

Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK 6-2 (1-0)

Budapest, 6736 néző. V.: Bognár T. (Theodoros G., Buzás B.).

Ferencvárosi TC: Dibusz (0) – Dilaver (7), Leandro (7), Nalepa (6), Ramírez (7) – Nagy D. (6), Gera (6) – Lovrencsics (7), Trinks (7), Djuricin (8) – Böde (5). Vezetőedző: Thomas Doll.

Diósgyőri VTK: Antal (4) – Okuka (4), Lipták (4), Tamás M. (5), Nemes (5) – Daushvili (4), Oláh B. (5) – Németh M. (4), Elek (4), Bacsa (4) – Bognár (4). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Csere: Oláh B. helyett Griffiths (4) a 39., Németh M. helyett Vela (-) a 65., Daushvili helyett Nono Villar (-) a 79., Leandro helyett Pintér (-) a 79., Trinks helyett Gyömbér (-) a 79., Nagy D. helyett Sestak (-) a 82. percben.

Sárga lap: Elek a 19., Okuka a 23., Gera a 23., Nagy D. a 29., Bacsa a 85., Sestak a 90. percben.

Gólszerző: Trinks (1-0) a 33., Leandro (2-0) az 51., Djuricin (3-0) a 63., Dilaver (4-0) a 67., Vela (4-1) a 78., Gera (5-1) a 84., Djuricin (6-1) a 86., Tamás M. (6-2) a 90. percben.

Thomas Doll: – Nagyszerű futball volt, amit ma az együttesünk nyújtott, gyönyörű szép gólokkal. A csapat, a játékosok egyértelműen sokat akartak vállalni, teljesíteni, és ezt lehetett rajtuk látni. Nagyon szépek voltak a gólhelyzeteink, maguk a gólok, megjutalmazott bennünket az a taktika, amit terveztünk, két csatárral. Megérkeztünk a bajnokságba.

Horváth Ferenc: – Aki a tapsot elviseli, annak a füttyöt is el kell viselnie. Nem játszottunk ma jól, teljesen más sebességi fokozatban futballozott a Ferencváros, megtettünk mindent, de erőben nagyon felettünk van a Fradi. Gyenge napot fogtunk ki, nincs mit ezen szépíteni, szép gólokat szerzett ellenfelünk. Annak azért örülök, hogy tartása legalább volt a csapatnak, szereztünk két gólt. Van nagyon sok hiba, amiket ki kell javítanunk, dolgozni fogunk. Sokat kell tennünk azért, hogy ebben a sebességben tudjunk focizni, és akkor talán lesz itt esélyünk.


A gólok története

33. perc: Ramírez futott fel a bal oldalon, majd az előtte lévő Djuricinhez passzolt, aki nem a vele egy vonalban futó Böde elé, kapu torkába lőtte be a labdát, hanem a második hullámban felfutó Trinkst választotta. A középpályás a kaputól 17 méterre üresen vehette át a játékszert, még lekezelni is volt ideje azt, ami után jól helyezett lövést küldött a kapu bal oldalába, 1-0.

51. perc: A diósgyőri kaputól 22 métere, a jobb oldal felé szabadrúgáshoz jutott a Ferencváros. A pontrúgást Leandro végezte el, aki a sorfal felett a kapu bal oldalába tekerte a labdát, 2-0.

63. perc: Ramírez balról érkező kapu elé ívelése nem talált középen embert, de a túloldalon Lovrencsics összeszedte a labdát. Be is adta középre, ahol Lipták ugyan beleért fejjel, de úgy, hogy a mögötte lévő Djuricin ziccerbe került, és a ferencvárosi labdarúgó balról, az ötös sarkáról a rövid alsó sarokba lőtt, 3-0.

67. perc: Trinks baloldali szöglete után kijött a labda a vendég védőkről, Dilaver érkezett, és a kiperdülő játékszert kapásból, 26 méterről a kapu bal oldalába bombázta, 4-0.

78. perc: Nemes vitte előre a labdát, majd balra tolta azt Bacsának. Utóbbi jól vette észre, hogy a felfutó Velára nem figyel hazai játékos, elé passzolt, a csereként beállt labdarúgó pedig 20 méterről a ferencvárosi kapu bal felső sarkába vágta a lasztit, 4-1.

84. perc: Lovrencsics baloldali szöglete után középen mentettek a vendég védők, majd egy jobbról érkező lövést is blokkoltak, de ezzel nem szabadult fel a kapu előtere. A játékszer balra pattant ki Gera elé, akinek 17 méteres lövése úgy vágódott a kapuba, hogy az Bacsa fejét is érintette, és emiatt esélye sem volt Antalnak arra, az irányt változtatott labdát elérje, 5-1.

86. perc: Sestak futott el a jobb oldalon, jól is adott középre, Lipták mellett pedig levegősen érkezett Djuricin, aki 5 méterről fejelt a kapu bal oldalába, 6-1.

90. perc: Bognár ívelt szabadrúgásból a hazai kapu elé, ahol Griffiths fejéről tovább csúszott a labda a bal oldalra, éppen Tamás M. elé, aki 5 méterről lőtt a bal felső sarokba, 6-2.


Miskolc - A diósgyőri drukkerek a Ferencváros otthonában is hazai pályát teremtettek, igaz a stadionon kívül maradó zöld-fehér ultrák hiányában ez nem okozott különösebb erőfeszítést számukra. A játéktéren zajló küzdelem viszont szöges ellentétben volt a lelátói hangulattal, a zöld gyepen nem adott esélyt a címvédő FTC a DVTK-nak, ám a vereség ellenére a piros-fehérek továbbra is a dobogón tanyáznak. Nézze meg Ön is a Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK mérkőzés felvételeit!

Miskolc - A bajnoki címvédő Ferencváros esélyeshez méltó módon legyőzte a még formálódó és éppen egy hónappal ezelőtt edzőváltáson átesett Diósgyőri VTK-t. Az Üllői úton jelenlévő több száz fős, miskolci szurkolótábor a vereség ellenére is két látványos diósgyőri gólnak tapsolhatott. A piros-fehéreknek mindkétszer a ferencvárosi kapu bal felső sarka volt a célpontja.

Budapest - A labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójának szombati eredményei és a tabella.

Miskolc - Nem mindennapi jeleneteknek lehettünk szemtanúi a szombat esti FTC - DVTK mérkőzésen.

Nem a hősi eposzok írásának ideje a mai nap, de valamit el kell mondanom. Végtelen büszkeséget éreztem szombaton este az Üllői úton. Magam sem értem pontosan, hogyan töltött el az érzés hat kapott gól után. Hasonló lehet ez ahhoz, mint amikor a szenvedésben formálódik az ember, de ahogyan kikapaszkodik a mélységből erősebben, megváltozva jön ki onnan. Fekete Zsuzsa írása.

Miskolc, Budapest – „Gyenge napot fogtunk ki, nincs mit ezen szépíteni” – nyilatkozta Horváth Ferenc, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Ferencvárosi TC ellen elszenvedett idegenbeli 6-2-es vereséget követően.

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 3. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája idegenben lépett pályára a Ferencvárosi TC együttese ellen szombaton 20.30-tól Budapesten. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!