Friss hírek

2010.10.30. 16:00

Bocsánatot kért a Maldív-szigetek elnöke az esküvői szertartáson sértegetett pártól

<p>A Maldív-szigetek államfője személyesen kért bocsánatot szombaton attól a pártól, akiket megaláztak egy - általuk romantikusnak gondolt - esküvői szertartáson. Az egyes források szerint svájci, mások szerint francia pár házastársi esküjét akarta megújítani az Indiai-óceánon fekvő szigetországban, ám a ceremónia vezetője az eskü helyett folyamatosan divehi nyelven szidalmazta őket, amiből a pár egy szót sem értett.</p>

Az "esküvőről" azonban videófelvétel készült, amely a YouTube videómegosztóra felkerülve hatalmas botrányt kavart. Kiderült ugyanis, hogy miközben a házasulandók mosolyogva hallgatták az általuk imának gondolt szöveget, addig a ceremónia vezetője valójában hitetleneknek és disznónak nevezte őket beszédében, és megjegyzéseket tett a gyerekeikre és menyasszony melleire is. A pár egyébként 1300 dollárt fizetett a szertartásért.

Az eset napvilágra kerülése után Mohamed Nasheed maldív államfő személyesen is bocsánatot kért a történtek miatt a nevük elhallgatását kérő pártól, akiket az elnöki hivatal közleménye szerint szombaton hívott fel telefonon. Az államfő arról is beszámolt a párnak, hogy a ceremóniát bonyolító szálloda két alkalmazottját őrizetbe vették a történtek miatt. A közlemény szerint az elnök "személyesen felügyeli" a külföldiek esküvői szertartásának kivizsgálását, és egy héten belül új szabályokat vezettet be a ceremóniákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!