Helyi közélet

2014.09.19. 19:35

Kutyakiállítás: egy hagyományos + egy retró

Miskolc - Jó idő és jó programok – ezt a két dolgot garantálja Mogyorósi István, a Magyar Ebtenyésztők Egyesülete Miskolci Önálló Jogú Szervezetének elnöke szombatra.

Miskolc - Jó idő és jó programok – ezt a két dolgot garantálja Mogyorósi István, a Magyar Ebtenyésztők Egyesülete Miskolci Önálló Jogú Szervezetének elnöke szombatra. No és persze azt is, hogy szebbnél szebb kutyákat láthatnak az érdeklődők. Lévén, kutyakiállításnak ad otthont az egykori Stromfeld laktanya, egyszerre kettőnek is. Vagyis annak sem kell elkeserednie, aki délelőtti elfoglaltsága miatt lemaradna az élményről, ugyanis délután (a tervezettek szerint) fél négykor kezdődnek egy második kiállítás bírálatai.

– Mindkét kiállításon az FCI 10 fajtacsoportjának kutyáit mutatják meg a bíróknak a felvezetők, emellett azonban lesz egy külön kategória is, a fajtatiszta, de törzskönyvvel nem rendelkező ebeket is nevezhetik gazdáik. Eme kategóriához az oltási papírok és a chip megléte kötelező – hangsúlyozta az elnök.

Egy valamiben azonban különbözik majd a két kiállítás. Míg a délelőtt 10 órakor egy „hagyományos” kiállítás bírálatai kezdődnek, délután egy rendhagyó, úgynevezett Retro CAC kiállításra várják a kiállítókat és az érdeklődőket a szervezők, akik a 60-as és 70-es évek divatját szeretnék felidézni.

– A bírálatok menete „hagyományos” lesz, ám a délutáni kiállításra retrós öltözékben várjuk a „bevállalósakat”. Három kategóriában értékeljük majd a kreativitást, a diszkókirály és királynő, a hippi, valamint a csöves ruhába bújt kiállítók a Best in Show-ban „versenghetnek” – a kutyák jelmezbe öltöztetése azonban szigorúan tilos! A legötletesebb (pontosabban a dobogós) öltözékek jutalma wellness hétvége lesz – árulta el Mogyorósi István.

A rendezvényre a kiállítók mellett várják az érdeklődőket is, a kutyatulajdonosok elhozhatják saját kedvenceiket is, ám ez esetben ne felejtsék otthon a kutyus oltási könyvét, anélkül ugyanis nem léphetnek be a kiállítás területére!

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában