Nagyvilág

2010.10.31. 20:50

Túszszabadítás a bagdadi templomnál - hét halott, húsz sebesült

<p>Az iraki és amerikai hadsereg egységei megrohamozták azt a bagdadi templomot, ahol nagyjából negyven keresztény hívőt ejtettek túszul vasárnap fegyveresek. Az iraki belügyminisztérium közlése szerint hét hívő meghalt, és húszan megsebesültek a túszdráma alatt. Egyelőre nem tudni, hogy áldozatok a túszszabadítása akció közben haltak-e meg.</p>

Az iraki biztonsági erők, amerikai katonák segítségével megrohamozták a templomot, és kiszabadították a túszokat. A templomban hét hívő meghalt, és húszan megsebesültek - közölte az iraki belügyminisztérium egyik tisztségviselője. A templomban nagyjából negyven hívő volt, amikor a fegyveresek megrohamozták az épületet, az esti mise kezdetekor.

Egy iraki rendőrtiszt közlése szerint kilenc fegyveres tört be a templomba, és egyikük felrobbantotta magát, amikor a rendőrség egységei a templom bejáratának közelébe mentek. Az első hírekben még négy fegyverest említettek. Arról egymásnak ellentmondó információk érkeztek, hogy a túszejtőket elfogták, vagy megölték.

A fegyveresek azután ejtették túszul a templom híveit, miután rátámadtak a bagdadi tőzsde épületére, ahol összecsaptak az őrökkel. A kialakult tűzharcban a tőzsde két őre meghalt. Ezután legalább egy autóbombát hoztak működésbe a parkolóban, majd a közelben található templomba menekültek. A robbanás négy járókelőt sebesített meg.

- Független Hírügynökség -


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!