díjátadó

2020.07.15. 20:00

Három jeles nap, 11 díjazott megyénkből

Elengedhetetlen szakembereink lelkiismeretes, oktató, nevelő és ismeretterjesztő munkája ahhoz, hogy Magyarország és a Kárpát-medence kincseit még sokáig megőrizhessük és csodálhassuk – közölte Nagy István agrárminiszter hétfőn, a Föld Napja, a Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógusnap alkalmából adományozott miniszteri elismerések átadásán a Pesti Vigadóban.

Horváth Imre

Forrás: kormany.hu

Fotó: Pelsőczy Csaba

A tárcavezető szerint a három jeles nap közös ünnepe hidat emel a tudományterületek közé, ráirányítja a figyelmet az oktató-nevelő munka szerepére a környezetvédelemben, és a természeti környezet megóvásában. Hozzátette: a rangos elismerések felhívják a figyelmet arra, hogy a tulajdonosaik hivatása és áldozatos munkája nélkül nem tudnánk szembenézni az előttünk álló globális kihívásokkal.

A három jeles nap alkalmából 106 fő részesült miniszteri elismerésben, köztük jó néhányan megyénkből.

Az Agrárminiszter Pro Natura Emlékplakettet adományozott:

Ferenczy Gergely, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság barlangtani szakreferense részére, az Igazgatóság barlangtani, barlangvédelmi tevékenységének kiemelkedő színvonalú ellátásáért.

Holló Sándor, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság osztályvezetője részére, az Igazgatóság természetmegőrzési, kiemelten földtani és tájvédelmi feladatainak példaértékű koordinálásáért.

Vitális Csaba, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság túravezetője részére, a földalatti természeti értékek megőrzősében kifejtett tevékenységéért, a barlangok bemutatásában, népszerűsítésében és azok megóvásában végzett közel három évtizedes elhivatott munkájáért.

Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott:

Bartók Helga, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság titkársági csoportvezetője részére, ügyiratkezelésében, a titkársági feladatok példamutató irányításában és ellátásában való kimagasló munkájáért.

Hordós-Nagy Zsuzsanna, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság pályázatkezelési koordinátora részére, a Pályázatkezelési Csoport működésének átalakítása, fejlesztése, valamint a projektek lebonyolítása során nyújtott kiemelkedő munkájáért.

Laczkó Gabriella, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság projekt koordinátora részére, az Igazgatóság beszerzéseivel és pályázataival kapcsolatos közbeszerzési eljárások lebonyolítása során végzett kimagasló munkájáért.

Lévárdi István, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság gépjármű-előadója részére, az Igazgatóság gépjárműállományának üzemeltetésében végzett kimagasló munkájáért.

Szögedi Zsuzsanna, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tájvédelmi referense részére, a megyei területrendezési- és településrendezési tervek, valamint a tájképi arculati kézikönyvek, településképi rendeletek véleményezésében ellátott tevékenységéért.

Környezetünkért Emlékplakettet adományozott:

Fekete-Nagyné Török Judit Ágnes, a Wanhua BorsodChem nyugalmazott környezetvédelmi vezetője részére, a vállalat környezetvédelmi állapotának javulásában végzett közel két évtizedes munkájáért.

Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott:

Uram János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának ügyintézője részére, a Borsod-Abaúj-Zemplén és a Heves megyei immissziós mérőhálózat üzemeltetésében végzett több mint két évtizedes lelkiismeretes munkájáért, a szmoghelyzeti tájékoztatás fejlesztésében végzett tevékenységéért.

Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott:

Machán János Pálné, a Miskolci Diósgyőri Óvoda nyugalmazott intézményvezetője részére, a gyermekek etikai értékekre, korszerű ismeretekre, személyiségfejlesztő hatású képességekre történő nevelése területén végzett munkájáért.

(A borítóképen: Hordós-Nagy Zsuzsanna, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság pályázatkezelési koordinátora az elismeréssel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!