Választás 2024

2024.05.03. 15:54

Hét pontjából csak egy lett ismert

Hét pontjából az elsőről beszélt péntek reggel dr. Barkai László, a baloldali pártok által támogatott polgármesterjelölt a Népkerti Vigadóban.

Édes Richárd

Fotó: Édes Richárd

Dr. Barkai László 7 pontos programban gondolkodik. Pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette: „Programunk meglehetősen komplex. Mind a hét pontja külön területet érint, és ezt a hét pontot folyamatosan szeretnénk kommunikálni”.

Dr. Barkai László szerint turbulens időket élünk, mert toxikussá vált a közbeszéd a nagypolitikában: „A polgárok a gyűlölködés szintjén beszélnek egymással, óriási a megosztottság a társadalomban. A mérgezett közbeszéd hátráltatja a város fejlődését”. A polgármesterjelölt szeretné, ha a széthúzás helyett a miskolciak együttműködnének egymással. Ő a demokratikus pártokkal szeretne együtt dolgozni, demokratikus városvezetést tervez, jelentette ki. 

Álláspontja az: „Döntsünk közösen Miskolc sorsáról a nyilvánossága előtt, a város közgyűlésében. Adjuk vissza a civil szervezeteknek a civil gondolat természetes terepét, valódi társadalmasítást, közös döntés-előkészítést, együttműködést és közös ellenőrzést honosítok meg azért, hogy Miskolc lakói úgy érezzék, van beleszólásuk a város életébe. A miskolciak határozhassák meg szűkebb környezetük fejlesztési irányait, fő projektjeit! Létrehozzuk a helyi közösségek részönkormányzatait, a helyi közösségek részvételi költségvetését és ezek felhasználása feletti döntés lehetőségét.

A független polgármesterjelölt szerint kiemelten fontos a döntéshozatal átláthatósága, hogy az embereknek lehetősége legyen mindent transzparensen megismerni. Ennek érdekében a polgármesterjelölt egy online tanácskozási felületet tervez, amelyen a helyiek építő jellegű észrevételekkel, véleményekkel, online szavazásokkal segítenék a városvezetői munkát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában