Uncategorized

2019.03.18. 15:44

Project Life Management Konferencia Tudatos életvezetés – projektszemlélet a magánéletben

Emelje tudatos szintre életvezetését és valósítsa meg céljait! 2019. Március 29. Calimbra Wellness és Konferencia Hotel.

Emelje tudatos szintre életvezetését és valósítsa meg céljait! 2019. Március 29. Calimbra Wellness és Konferencia Hotel.

Sajnos sokan úgy gondolják, hogy sorsuk irányítása nem a saját kezünkben van. Inkább csak sodródunk az árral, amelybe egyre inkább bele is törődünk. Egyre távolabb kerülünk álmaik, céljaink megvalósításától, ha egyáltalán vannak még.

Ezeket csak tovább fokozza az, hogy a „való világban” túl sok elvárásnak kell megfelelnünk, melyeket nehezen tudunk összeegyeztetni, melyeknek egyre kevésbé tudunk megfelelni. Ebben a „küzdelemben” egyre inkább egyedül lévőnek, magányosnak érezzük magunkat.

Vágyakozva tekintünk a mások által megosztott, illetve sugallt sikeres életvitelre. Ennek hatására saját életünket egyre inkább üresnek, sikertelennek érezzük, ami önértékelésünk, önbizalmunk csökkenését eredményezi.

Annak érdekében, hogy ez ne így legyen, tudatosan kell gondolkodnunk és cselekednünk. Változtatnunk kell addigi hozzáállásunkon, gondolkodásmódunkon. Új ismeretekkel, képességekkel kell felvérteznünk magunkat, új szokásokat kell kialakítanunk. Összességében, tudatosan kell vezetni, menedzselni az életünket.

Ennek elősegítése érdekében dolgoztuk ki a Project Life Management Programot (PLM) és hoztuk létre a Project Life Management Akadémiát.

A Project Life Management Program egy innovatív program, melynek célja a projektszemlélet és a projektmenedzsment eszköztár alkalmazásának magánéleti tevékenységekre történő kiterjesztése. Egy egész életen át alkalmazható szemléletmód, mely vezérfonalat ad a kezünkbe, és alkalmazása hozzájárul ahhoz, hogy családunk harmóniában éljen, a munka – magánélet egyensúlya megteremtődjön, elégedettebbek, kiegyensúlyozottabbak legyünk.

Bemutatásra kerül egy kiemelt téma: a digitális készségek fontossága és fejlesztésének lehetőségei.

A mai rohanó világban egyre nagyobb szerepe van a digitális írástudásnak, a digitális készségek fejlesztésének és alkalmazásának. A digitális eszközök, alkalmazások ma már az egész életünket behálózzák.

Sokan – főként a fiatal generációk – már mindent digitálisan, az interneten keresztül intéz-nek, sőt szinte a közösségi médiában élik az életüket, ezen keresztül tartanak kapcsolatot másokkal, számukra ez válik a meghatározó információ forrássá.

A másik végletet azok képviselik, akik nem tanulták meg alkalmazni az informatikai eszközöket. Sok időt vesztenek, nem tudják tartani a lépést.

Bemutatjuk, hogy a GINOP-333 pályázat keretében – melynek megvalósítója az Européer Alapítvány – hogyan került alkalmazásra a Project Life Management program a digitális készségek fejlesztése érdekében.

“A tudatos életvezetés tanulható” című új kézikönyvünk debütál a konferencián

Ajánlásaink:

Dr. Szatmári Péter CS.c főiskolai tanár, Milton Friedman Egyetem rektora

„Különleges, nehéz és felemelő feladat tankönyvet írni. Egyszerre kell motiválni és megsze-rettetni az olvasóval és hallgatóval a tananyagot. A könyv két kiváló főszerkesztője és a társszerzők nagyszerű munkát végeztek. Már a cím is megnyugtató, és eleve sikerre ítélt. Minden fontos és lényeges napi tevékenységünket meghatározza a tudatosság, ami al-apvetően befolyásolja az életvezetésünket, és természetesen az előbbiek elképzelhetetlenek folyamatos tanulás nélkül. Mindez különösen fontosnak és megkerülhetetlenek látszik, a digitális globalizáció, a virtuális kommunikáció és az állandóan változó munkaerőpiac feltételrendszere mellett. A könyv egyszerre ad világos válaszokat, gyakorlati útmutatót és tudományos keretrendszert, „a tudatos életvezetés menedzsmentjéhez”. Felsőoktatási vezetőként úttörő vállalkozásnak és megkerülhetetlen mérföldkőnek tekintem a könyvet, az oktatásban és a szélesebb képzési területeken.”

Fata László juttatási szakértő, a Cafeteria TREND magazin alapítója

“Felemelő érzés kézbe venni ezt a könyvet. Egyrészről lelkesítő, hogy egy sikeres élethez vezető eszköztárat forgathatunk, másrészről elgondolkodtató, hogy vajon ténylegesen szükség van a változó világunkban az életünk vezetéséhez projektmenedzsment ismereteket használni. Vajon lehet sikeres, boldog életet élni anélkül, hogy megismernénk, tudatosan alkalmaznánk a könyvben leírt alapelveket? A válasz első ránézésre egyértelműen IGEN. Ha azonban megvizsgálunk egy-egy munkájában, magánéletében kiegyensúlyozott, sikeres személyt, gyakran azt tapasztaljuk, hogy ő bizony tudatosan vagy éppen tudat alatt alkalmazza a projektmenedzsment eszköztárát.”

Dr. habil Kunos István, intézeti tanszékvezető, kvalifikált coach, Miskolci Egyetem

„A komplex mű összefoglalóan tartalmazza mindazt, amire a szakma iránt csak érdeklődő, vagy éppen kutató, esetleg oktató kolléga számára naprakészen fontos lehet. Érződik benne az a menedzsment terén szerzett sok éves tapasztalat, amit a főszerkesztők és szerzők alapos munkával elméletben és gyakorlatban is megalapoztak. A mű erényét növeli a logikus építkezés, és az a szó pozitív értelmében vett egyszerűség, amely a témával csak most ismerkedők számára is könnyen befogadhatóvá teszi annak tartalmát.”

Kiknek érdemes részt venni?

Azoknak a fiatal útkeresőknek, akik a mai digitalizált világban egy olyan torzított világképnek akarnak megfelelni, amelyben elmosódik a valóságos és a virtuális közötti határvonal.

Olyan gyermeknevelésből visszatérő édesanyáknak, akiknek a munkaerőpiacra való belépés, illetve visszatérés – a hiányzó kompetenciák, illetve a munka és a családi szerepek összehangolásának problémái miatt nehézséget okoz.

Ébredőknek és Feleszmélőknek, akik életfeladataik megvalósítása során elvesztek az irreális célkitűzések, a magas elvárások és a kudarcélmények okozta frusztráció útvesztőjében, akik a priorizálási folyamat vonatkozásában nehézségekkel küzdenek, de úgy érzik nem késő új alapokra helyezni életük menedzselését.

Azoknak a „Bölcseknek”, akik számára fontos, hogy idősebb korban is minőségi életet éljenek, lépést tartsanak a fejlődő technika vívmányaival és olyan tudásbázist hagyjanak örökül, amely tudatosságra neveli a fiatal generációkat.

Mindazoknak akik egy egész életen át alkalmazható szemléletmódot, vezérfonalat szeretnének elsajátítani, akik szeretnék, hogy a családjuk harmóniában éljen, akiknek fontos a munka-magánélet egyensúlyának megteremtése, elégedettebbek, kiegyensúlyozottak szeretnének lenni.

9:00-10:00 Regisztráció

10:00-10:20 Nyitó beszéd, (Felkérés alatt)

10:20-10:40 Napjaink és a PLM program (Bihall Tamás, BKIK oktatási és képzési ügyekért felelős alelnök, BOKIK elnök)

10:40-11:00 PLM Program (Lakatosné Dr. Szuhai Györgyi, megalapító)

11:00-11:20 Jóga, mint PLM projekt (Dr.Poór József, DSc., CMC, egyetemi tanár)

11:20-11:50 Kávészünet

11:50-12:10 Életünk tudatos menedzselése (Lakatosné Dr. Szuhai Györgyi)

12:10-12:30 Munka-magánélet egyensúly (Dr. Szabó Katalin, adjunktus, Szent István Egyetem, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Társadalomtudományi és Tanárképző Intézet)

12:30-12:50 Digitalizáció jelenléte a mindennapokban (Dr.Szalay Zsigmond Gábor, egyetemi docens, intézeti tanszékvezető, Szent István Egyetem, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Közgazdaságtudományi, Jogi és Módszertani Intézet, Alkalmazott Informatikai Tanszék)

12:50-13:10 Pénzügyi tudatosság (Dr. Mészáros Aranka, “A tudatos életvezetés tanulható” című új kézikönyv szerkesztőbizottságának tagja)

13:10-14:10 Svédasztalos ebéd

14:10-15:10 Kapcsolatépítés

Időpont: 2019. Március 29. Péntek

Helyszín: Calimbra Wellness és konferencia Hotel , Miskolctapolca

Információ:

Telefon: 0630 635 5145,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!