Test

2010.06.01. 14:37

Borsodban újra áradnak a patakok és a kisebb vízfolyások

<p>Borsodban újra áradnak a patakok és a kisebb vízfolyások - a Bódva árvize miatt újra baj lehet.</p>

Szinte az összes patak és kisebb vízfolyás áradásnak indult Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt órákban leesett, nagymennyiségű eső miatt. Rövidesen újabb árhullám indulhat el a Bódva és a Sajó folyókon is. Edelény határában ismét védekezésre kell készülni.

Rétközi Ferenc a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: patakok áradása, vagy a megemelkedett belvíz miatt már védekeznek Ózd, Mezőkövesd és Encs térségében, Miskolcon pedig ismét - az elmúlt egy hónapban harmadszor - a Szinva okozhat gondokat. Sárospatakon a Radvány-patak az úgynevezett bodroghalászi városrészben okozhat gondokat, a homokzsákok lerakását itt is elkezdték. Két hete itt is folyt már védekezés, akkor az utat is le kellett zárni. Kazincbarcikán - csakúgy mint két hete - a Tardona-patak okoz problémát a helyieknek.

A Tolcsva-patak környéke is újból veszélyben forog, Háromhután és Erdőhorvátiban már homokzsákokkal védekeznek a helybeliek. Itt az elmúlt hetekben negyedszer kell a víz ellen harcolniuk.

Rétközi Ferenc beszámolt arról is, hogy az előrejelzés szerint újabb árhullám indult el a Bódva és a Sajó vízgyűjtő területeiről. Így vélhetően újból jelentős védekezési munkálatokra lesz szükség a két folyó mentén, így például Edelénynél is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!