Tapolca hírei

2017.04.21. 19:06

Kútfúrás helyett még piros karó Miskolctapolcán

Miskolctapolca - Úgy tűnik, a kutat még nem fúrják, de az önkormányzat szerint előbb elő kell készíteni a terepet.

Miskolctapolca - Úgy tűnik, a kutat még nem fúrják, de az önkormányzat szerint előbb elő kell készíteni a terepet.

Kútfúrási munkák kezdődnek Miskolctapolcán kedden, az egykori gyermekstrand területén – közleményben tudatta a hírt az elmúlt héten a miskolci önkormányzat. Lapunk is kíváncsi volt, hogyan zajlik a munka, de kedden csak egy, a fúrandó kút helyét kijelölő piros karót találtunk a helyszínen. Szerdán is hasonló volt a helyzet, igaz, akkor az eső is esett.

A közlemény szerint a munkának kedden kellett volna kezdődnie és a tervek szerint száz nap van a kivitelezésre. Arra is figyelmeztetik a lakókat, a kútfúrás erős zajhatással jár, amely zavaró lehet a munkaterület közvetlen környezetében élők, illetve az itt működő vállalkozások számára.

Türelmet kérnek

„A zaj csökkentése érdekében a kivitelező zajvédő falat épít. Az engedélyek alapján a munkát a hét minden napján, a technológiai szempontok mérlegelésével, napi 24 órában végezhetik. A munkavégzés okozta kellemetlenségekért, amely a miskolctapolcai fürdő második ütemének mielőbbi megvalósítása érdekében történik, a lakosság türelmét és megértését kérjük” – fogalmazták meg.

De egyelőre sem fúrás, sem zajhatás nincs, csak a piros karó. Éppen ezért az önkormányzatnál érdeklődtünk, mikor kezdődik a fúrás.

Koczák Szilvia városházi szóvivő a következő választ adta: „A terveknek megfelelően a kútfúrást végző cég kedden átvette a területet. A szakemberek előbb előkészítik a munkaterepet, felhúzzák a zajvédő falat, és csak ezt követően kezdődhetnek a fúrások. Az előkészítési munkák akár több hetet is igényelhetnek.”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!