szon-sportoldal

2013.02.25. 11:05

Volt egy kis ünneplés...

Nyírgyulaj - A nyírgyuljaiak végig meggyőző teljesítménnyel, jelentős szurkolói támogatással nyerték a Joma Kupát. Jó világuk van a nyírgyulaji futballistáknak. Persze, kiérdemelték, hogy tejben-vajban fürösszék őket.

Nyírgyulaj - A nyírgyuljaiak végig meggyőző teljesítménnyel, jelentős szurkolói támogatással nyerték a Joma Kupát. Jó világuk van a nyírgyulaji futballistáknak. Persze, kiérdemelték, hogy tejben-vajban fürösszék őket. A csapat tavaly megyei másodosztályú bajnokságot nyert, ősszel magasabb nívón is domborított, február utolsó vasárnapján pedig a Joma Kupa teremlabdarúgó tornán találtatott a legjobbnak.

Szombaton is győztek

A fiúk megdolgoztak a dicsőségért, miközben egy hálaimát elrebeghetnek szurkolóiknak is, akiknek járt a leghangosabb tábornak járó cím a nyíregyházi Filó Focicsarnokban letudott eseményen.

– Volt egy kis ünneplés, de csak lightosan, mert  már gondolni kell a hétvégi bajnoki nyitányra, ami mindennél fontosabb – intett józanságra Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője. A szakvezető is külön kitért a drukkerekre. – Köszönjük a biztatást, nagy erőt adott a nehéz pillanatokban. Úgy gondolom, végig meggyőzően szerepeltünk, egyetlen meccset veszettünk el az egész sorozatban: a selejtezőben, azt is akkor, amikor már csoportelsőként biztosítottak továbbjutásunkat. Megjegyzem, az Apagy, amely legyőzött minket egészen elődöntőig menetelt... Rendszeresen indulunk a Joma Kupán, mert a sikerélményen túl nem elhanyagolható tényező, hogy ily módon három vasárnap, az egész napot együtt töltheti a társaság, ez csapatkovácsoló tréningnek is megfelel. A középdöntő újfehértói csoportjából is hibátlan teljesítménnyel mentünk tovább, akkor mertük azt álmodni, hogy akár meg is nyerhetjük a tornát. Hozzáteszem, szombaton még nagypályán, a nyírbátori Arany Fácán műfüves tornán az ötödik helyért játszottunk az NB III-as Szatmár Unióval, amelyet 5–1-re sikerült legyőzni, alig néhány órát pihenve indultunk Nyíregyházára.

Nyugodt lelkiismerettel

Az elmúlt években láttunk már olyat, hogy a téli eseményeken villogó együttes a tavaszi idényben fejre állt. Nem véletlen, hogy Lukács Tibor is legfőképpen a jövő feladai izgatják.

– Nagyon szép eredményeket értünk el az Arany Fácán és a Joma Kupán, de igazából akkor lesz ennek értéke, ha a bajnokságban is elérjük célunkat. Egyértelműen az a leglényegesebb, hogy kiharcoljuk a bentmaradást az erős megye egyben, erre tettünk fel mindent. Ezért edzünk január tizedike óta folyamatosan, játszottunk kilenc felkészülési meccset. Amit lehetett megtettünk, nyugodt a lelkiismeretünk, most már csak a csapaton múlik siker.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!