szon-sportoldal

2010.09.08. 09:31

Az eső átalakíthatja a programot

<p>Rossz idő esetén a csütörtökön startoló felkészülési torna szombati meccseit Újfehértón rendezik, a nyitónapon a Nagyvárad lesz a házigazda Marso-NYKK ellenfele.</p>

Ha nem is a teljes csapattal, de immár versenykörülmények között is megmutatja magát az október 9-i bajnoki rajtra készülő Marso-NYKK élvonalbeli férficsapata. A nyíregyházi legénység a csütörtöktől szombatig tartó 12. Grand Trans-Farm Tüzép Kupán lép fel a bujtosi csarnokban a romániai Nagyváradról, a vajdasági Újvidékről és a Székesfehérvárról érkező, szintén első osztályban szereplő riválisai ellen.

A csütörtöki, Nagyvárad elleni első meccsen még biztosan nem lesz teljes a keret, hiszen Mohácsi Máté fáradásos lábközépcsont-törés miatt dőlt ki legalább egy hónapra, a Debrecenből igazolt Kaluha Csaba térdműtét után rehabilitációs munkát végez, Czigler László szereplése pedig térdsérülés miatt kérdéses. Ha a Pécsről szerződtetett center csütörtökön nem tudja vállalni a játékot, akkor öt juniorkorú kosaras is a tizenkettes keretben lesz az Oradea ellen. Ha minden jól megy, a torna második meccsén már bevethető lesz egy amerikai kosaras is.

"Jó lenne meccset nyerni"

– Eredményességre vonatkozó elvárásunk nincs, hiszen nem erre a tornára, hanem a bajnoki rajtra szeretnénk kihegyezni a formánkat – mondta Ferenczi Tamás, az NYKK vezetőedzője. – A felkészülés eddigi három hetében nagyon jól dolgoztak a játékosok, a meccseken arra leszek kíváncsi, hogy miként tudjuk alkalmazni az eddig gyakorolt elemeket, persze jó lenne meccset nyerni. Arra számítani lehet, hogy a Nagyvárad előrébb tart a felkészülésben, hiszen Romániában hamarabb kezdődik a bajnokság és a múlt heti hazai rendezésű tornájukon többek között a Szolnokot is legyőzték, a KK Novi Sad mindig erős csapat, miként az Albacomp is, amely hozzánk hasonlóan még keres légióst.

Van még egy bizonytalansági tényező a tornával kapcsolatosan, méghozzá a szombati versenynap helyszíne. A Nyírségi Ősz keretében esedékes Edda-koncertet rossz idő esetén a Bujtosi Szabadidőcsarnokba írták ki, és a szerdai időjárási helyzet alapján több esély van a „fedett pályás”, mint a szabadtéri előadásra. Ezesetben a kosártorna mérkőzéseit az újfehértói csarnokban rendeznék.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!