Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.19. 09:49

Jegyzet: A lottóötös

Úgy tűnik, az állami cégek vezetői elfelejtették azt a népharagot, ami az előző kormányra zúdult a több tízmilliós BKV-s végkielégítések kapcsán. – Törvényesek voltak a kifizetések – mondták az érintettek, és már akkor is felmerült a kérdés: hogy lehet valami jogszerű, ami ennyire erkölcstelen?  - Száraz Ancsa jegyzete.

Úgy tűnik, az állami cégek vezetői elfelejtették azt a népharagot, ami az előző kormányra zúdult a több tízmilliós BKV-s végkielégítések kapcsán. – Törvényesek voltak a kifizetések – mondták az érintettek, és már akkor is felmerült a kérdés: hogy lehet valami jogszerű, ami ennyire erkölcstelen?  - Száraz Ancsa jegyzete.Ezúttal is a törvény betűje szerint jártak el a cégek, így utolsó mentsvárként a lelkiismeretnek kellett volna megállítania a vastagon fogó tollakat – ez most sem sikerült. Kiderült ugyanis, hogy a polgármestereket és az önkormányzati társaságok vezetőit is lekörözték az állami cégek vezető beosztású munkatársai, akiknek 2,2 milliárd forint prémiumot és jutalmat számoltak ki a tavalyi évre. A Magyar Posta 150 vezetője 540 millió forintot kapott, a MÁV-csoport 209 prominense 455 millión osztozik, a Szerencsejáték Zrt. 63 dolgozója pedig 425 millión. A lottóötössel felérő több mint kétmilliárdból többen is 19 millió forinttal vették ki a részüket, és ennyivel egészítették ki a nem túl szerény tavalyi fizetésüket. Semmit sem tehetünk: a szerződésük szerint ez jár nekik.

De ezúttal mindez nemcsak a mi szemünket szúrja: a kormány leállította a prémiumelőlegek kifizetését, és ígéretet tettek a béren felüli juttatások rendszerének a felülvizsgálatára. Ezek szerint ők emlékeznek Szalainé Szilágyi Eleonórára és az őt (is) elsöprő népharagra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!