Szabolcs-Szatmár-Bereg

2012.01.20. 12:45

Beindul a TDM szervezet legújabb projektje

Nyíregyháza - Az Észak-alföldi régióban egyedüliként nyert a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

Nyíregyháza - Az Észak-alföldi régióban egyedüliként nyert a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.Az elnyert pályázatnak köszönhetően többek közt felújításra kerül és látogathatóvá válik Sóstógyógyfürdőn az ipari műemlék Víztorony. Ez is kiderült azon a péntek délelőtti sajtótájékoztatón, amit a megyeszékhely önkormányzatával karöltve tartott a nyíregyházi TDM iroda. A részletekbe Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, TDM menedzser avatta be a - hideg ellenére is szép számmal megjelenő - érdeklődőket és a sajtó képviselőit.

– „A nyíregyházi székhelyű TDMSZ továbbfejlesztése a turisztikai desztináció versenyképességének növelésére” című pályázat eredményeként a Nonprofit kft. több mint 42 millió forint összegű támogatást nyert el. Ebből a pénzből a Víztoronyba felvezető, már jó ideje lerobbant állapotban lévő lépcső felújítására is sor kerül, így júniustól újra látogatható válik a turisták számára, amire egyébként komoly igény mutatkozott. Január elsejétől átvettük a toronyban található Tourinform iroda működtetését, itt is új szolgáltatások várják majd az idelátogató vendégeket. A rendelkezésünkre álló összegből megújul a harangodi információs pavilon, turisztikai tájékoztató táblákat helyezünk ki valamennyi TDM településen: Nyíregyházán, Nyírbátorban, Máriapócson, Apagyon és Nagykállóban. Hiánypótló a bevezetni kívánt Tour Guide rendszer, ami egy korszerű technikát alkalmazó interaktív útikönyv, egy navigációs alapú termék, amely a magyar nyelvű vezetés mellett két idegen nyelven is igénybe vehető a turisták számára.

A projektnyitó rendezvényen Nyíregyháza polgármestere, dr. Kovács Ferenc is szólt az egybegyültekhez, a városlakókat is érintő idegenforgalmi tervekről, elképzelésekről beszélt. – Dinamikusan indult a Sóstó megszépítése a Parkfürdőben történt tavaly nyári beruházással, és ezt lendületesen szeretnénk tovább folytatni. Konkrét lépésekről egyelőre nem szeretnék beszámolni, annyit mondhatok, hogy tárgyalunk vállakozókkal, szolgáltatókkal azzal a céllal, hogy a turisztika révén még tovább népszerűsítsük a város jóhírét a régióban és az országban.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!