Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.09.01. 13:12

Spanyolországban ragadtak a zrínyis diákok

<p>Az utazási iroda mentesítő járatokkal hozta haza a tengerparti nyári iskola résztvevőit.</p>

Több, mint félszáz diák számára idén később kezdődött a tanév. Bár az iskolákba tegnap már becsengettek, a Spanyolországban ragadt tengerparti iskola résztvevői csak elképzelni tudták, milyen lehet az első tanítási nap. Lapunk információi szerint a külföldön időző diákok és tanárok közül többen a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium tanulói, illetve dolgozói.

– A hír igaz, néhány nappal valóban hosszabbra nyúlt a spanyol tengerparti nyári iskolából haza igyekvők útja – erősítette meg Huszárné Kádár Ibolya igazgatónő. Hangsúlyozta: a programot nem a gimnázium szervezte, hanem egy utazási iroda bonyolította – mint kiderült, a szó minden értelmében...

Éjszaka a buszban

– Két pedagógusunk és több spanyol tagozatos zrínyis diák is részt vett ezen a programon, így értesültünk a sajnálatos esetről. Egyelőre annyit tudni, hogy az emeletes autóbusz meghibásodása miatt csak késve tudtak elindulni a tengerparti iskolából. Később újabb probléma merült fel, végül két mentesítő buszt küldtek értük Magyarországról. Ételről és italról gondoskodott számukra az utazási iroda, ám egy éjszakát a buszban kellett aludniuk a megfáradt kirándulóknak – tette hozzá Huszárné Kádár Ibolya. Tegnap koraeste végül szerencsésen hazaérkeztek a Zrínyi gimnázium diákjai, tanárai (is). Úgy tudni, az utazási iroda nemcsak magyarázatot, hanem kártérítést is ígért a „kalandtúra” résztvevőinek az átélt kellemetlenségek miatt.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!