Sport

2019.04.04. 11:46

Szarvasűzők: Szombaton ismét kergetik „Bonifácot”

Eger, Miskolc - A hét végén rendezik a Szarvasűzők elnevezésű országos váltófutóversenyt.

Eger, Miskolc - A hét végén rendezik a Szarvasűzők elnevezésű országos váltófutóversenyt.

Mint ahogy 1991 óta minden évben, idén is – már 29. alkalommal – megrendezik a Szarvasűzők elnevezésű országos váltófutóversenyt. A mezőny április 6-án, szombaton teljesíti az Eger és Miskolc közötti 83 km-es távot. A viadal kabala állata „Bonifác”, a szarvas. Az esemény célja, hogy a csapatok futói, Egerből a Bükk-hegység tájain keresztülfutva (több szakasz a Bükki Nemzeti Park területén, néhol 900 méter magasságot is átlépve) eljussanak a borsodi megyeszékhelyre.

Mintegy nyolcvan

Az eredetileg egyetemi–főiskolai váltófutóversenyt az utóbbi években megnyitották a futótársadalom irányába, részben az általános érdeklődés, részben a már végzett, de „nosztalgiázni vágyó” egyetemisták kérései miatt. A mintegy 80 csapatot felvonultató mezőny 10 órakor rajtol Egerben, a Dobó térről, innen Felsőtárkány–Hereg rét–Bánya hegyi elágazás–Rejtek–Bánya hegyi elágazás–Nagymező–Bánkút–Szentlélek–Őskohó–Királyasztal–Miskolc lesz az útvonal, melyen 5 és 12 tagú váltók mérik össze tudásukat.

A 29. Bosch Szarvasűzők-váltófutóverseny kapcsán a Bánkút–Őskohó útvonalon 15.00–17.30 óra között futókra kell számítaniuk az arra közlekedőknek. A Miskolc belvárosi szakaszán, a Hősök tere–Déryné u.–Kandia köz–Szemere Bertalan u.–Görgey Artúr u.–Csabai kapu–Jászi Oszkár út–Ifjúság út–Középszer utca–Szentgyörgy út–Miskolctapolcai u.–Egyetem út–Miskolci Egyetem, Miskolci Atlétika Centrum útvonalon 17.00–18.00 óra között kell forgalomkorlátozásra számítani. A női rajt 17.05-kor, a férfi rajt 17.20-kor lesz. A kerékpáros felvezetést a Miskolci Road Cycling Club (MRCC) sportolói biztosítják.

ÉM-SZIS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!