Sport

2018.12.12. 13:49

Birkózó emlékverseny volt Miskolcon

Miskolc - Fiatal birkózók csatáztak az érmekért a hét végén Miskolcon.

Miskolc - Fiatal birkózók csatáztak az érmekért a hét végén Miskolcon.

A Diósgyőri Birkózó Club és a Miskolc Városi Sport­iskola a hét végén Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban rendezte meg a diák és serdülő országos csapatbajnokságot, amely egyben Szalontai Zoltán Emlékverseny is volt.

Tisztes vereség

Szombaton a diák csb-n 15 csapat vett részt, a szervezők 3 darab 3-as és 3 darab 2-es csoportba osztották a résztvevőket, ahol a DBC-MVSI csapata a Tatabányával került egy csoportba és sima 38–15 ös győzelmet aratott. Majd csoportgyőztesként a legjobb 6 között újabb sorsolást követően az ESMTK és a Vasas SC-vel néztek farkasszemet: a későbbi győztes ESMTK ellen egy tisztes vereséget szenvedtek 31–19-re, a Vasas SC ellen pedig fölényes 29–17-es győzelmet arattak, és a csoport 2. helyén végeztek. A bronzéremért a Ceglédi VSE csapatától 33–20-ra kikaptak, így a 4. helyen zárták a csb-t.

Vasárnap a serdülő csb-n 13 csapat indult, itt 1 darab 3-as és 5 darab 2-es csoportot alakítottak ki a rendezők. A DBC-MVSI a Ferencváros gárdáját kapta, szoros mérkőzésen, végig kiélezett csatában 22–20-as vereséget szenvedtek a miskolciak, ezzel nem jutottak be a legjobb 6 közé, a 8. helyen végeztek.

Díjat kaptak

A csapatbajnokságon a Szalontai család felajánlására díjazták a 2018. év eredményei alapján a legjobb diák és serdülő korosztályú versenyzőket: a diák kategóriában a díjat Botos Dominik, a serdülőben pedig a két válogatottban is a DBC-színeket képviselő versenyzők, Szinay Csaba és Zurai Rajmund kapták.

ÉM


Névsorolvasás

A DBC-MVSI diák csapata: Orliczki Zénó, Balázs Éda, Tóth Zoltán, Bodnár Vincze, Oros Ádám, Koleszár Evelin, Szlifka Mihály, Szinay Szabolcs, Bíró Balázs.

A DBC-MVSI serdülő csapata: Túróczi Gábor, Orliczki Bendegúz, Botos Dominik, Kádas Krisztián, Balázs Teo, Zurai Rajmund, Porteleki Dávid, Szinay Csaba, Oláh Gergő, Juhász Erik, Toplenszki Bálint, Toplenszki Máté.

Edzők: Lakatos Győző, Juhász Sándor, Repka Attila, Bacsó Alex.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!