Sport

2017.05.17. 11:39

Magyar Kupa: Mezőkövesd vs. Vasas - Edzői hitvallás: „Az ember merjen nagyokat álmodni…”

Mezőkövesd - Szerda 20 órától Mezőkövesd Zsóry FC – Vasas Magyar Kupa-elődöntő-­visszavágó.

Mezőkövesd - Szerda 20 órától Mezőkövesd Zsóry FC – Vasas Magyar Kupa-elődöntő-­visszavágó.

Egy klub háza táján soha nincsenek eseménytelen napok, ez Mezőkövesden azzal bővült, hogy hétfőn ellátogatott a klubhoz Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Természetesen ez volt az első téma, amelyet felvetettünk Radványi Miklósnak, a dél-borsodi együttes vezetőedzőjének.

Az egyik célja a látogatásának az volt, hogy megmutassa nekünk azt az új tesztelési módszert, amellyel mérni lehet a játékosok fizikai állóképességét, és szeretné, ha mindez egységesen történne – mondta Radványi Miklós.

Ezzel kapcsolatban május 22-én Telkiben lesz egy előadás, amire mi is meghívást kaptunk. Hozzátette: az NB I-es labdarúgók futómennyiségével nincs probléma, mert egy mérkőzésen lefutnak 10-12 kilométert, ám szerinte ennek intenzitásán kellene javítani. Eddig nem találkoztam vele személyesen, nagyon közvetlen volt a beszélgetés során, érdeklődött a mezőkövesdi szituációról, mikor elváltunk, sok sikert kívánt nekünk a továbbiakra. Otthon, Szlovákiában természetesen már volt alkalmam találkozni az aktuális szövetségi kapitánnyal, de ez annyiban más volt, hogy mindez nem egy konferencián, vagy egy bajnoki meccs után történt, hanem hét közben, a klubnál.

Lesznek pihenők

Ezt követően rátértünk a Magyar Kupa-párharcra, az elődöntő első mérkőzésére, amelyet még Sivic Tomislavval a kispadon vívott meg a Mezőkövesd április 26-án, s kapott ki a Szusza Ferenc-stadionban 2-0-ra.

– Videón utólag megnéztem azt a találkozót – osztotta meg mindezt  Radványi Miklós. – Sajnos, buta gólokat kapott a csapat, azért, mert az emberek túl messze álltak az ellenfél játékosától, nálam alapkérdés, hogy a labdás futballistát nyomás alá kell helyezni. Amióta Mezőkövesden dolgozom, azon vagyok, hogy ezen és még persze sok minden máson javítani tudjunk. A végén ott volt az a nagy ziccer Molnár Gábor előtt, nem mindennapi lehetőség volt… Az ilyen alkalmakkal egyszerűen élni kell…

Érdekes a kövesdiek helyzete, mert egyrészt történelmet írhatnának azzal, ha lefaragnák a kétgólos hátrányt és bejutnának a fináléba, ugyanakkor a hétvégén fontos bajnoki vár rájuk a kiesés elkerüléséért zajló harcban. Feladja az előbbit? – tudakoltuk a kövesdi szakvezetőtől.

– Olyan nincs, hogy feladunk mérkőzést – hangsúlyozta Radványi Miklós. – Van 21 NB I-es játékos a keretünkben, sok embert még nem láttam, akikre kíváncsi vagyok, remélem, frissek és motiváltak lesznek. Fizikálisan nem a legjobb állapotban van a csapat, nem tudom, hogy mennyire bírnánk el a szombat-szerda-szombat terhelést, ezért néhányan, akikkel inkább szombaton számolok, pihenőt kapnak. 2-0-ra vezet a Vasas a párharcban, nincs mire várni, már a mérkőzés elején aktívnak kell lennünk, hogy lehetőleg minél hamarabb gólt szerezzünk. Eljutott a csapat az elődöntőig, az én felfogásom egy ilyen helyzetben az, hogy „…az ember merjen nagyokat álmodni…”

Csehszlovák, szlovák

Radványi Miklós elmondta még azt is, hogy aktív pályafutása során játékosként három kupadöntőt jegyez. Még 1987-ben, 18 évesen tagja volt annak a DAC-nak (de nem játszott), amely Koprivnicében 11-esekkel kikapott a Sparta Prahától a csehszlovák kupa fináléjában. 1993-ban a dunaszerdahelyiek Rimaszombaton az 1. FC Kosicével meccseltek a döntőben, és szintén büntetőkkel alulmaradtak. A harmadik fináléban Radványi Miklós már a Spartak Trnava (Nagyszombat) futballistája volt, és 1996-ban Vranovban 2-1-re kikaptak a Chemlon Humennétől (Homonna). Edzőként az elődöntő a legjobb eredménye. Eddig.

A kövesdiek várható kezdőcsapata: Tujvel – Farkas, Balogh, Fótyik, Dinjar – Egerszegi – Paulejvic, Tóth B., Molnár – Diallo, Veselinovic.


A tények

MK-elődöntő, első mérkőzés

2017. április 26., szerda

MK-elődöntő, visszavágó

2017. május 17., szerda

  • 15.00: Budafoki MTE – Ferencvárosi TC
  • 20.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Vasas FC

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!